Sök
Christian Sandberg.
Bildbyrån
SHL

BOMBEN: Christian Sandberg lämnar AIK - för SHL

HV presenterade under eftermiddagen en högst oväntad värvning. Den hårt AIK-förknippade forwarden Christian Sandberg har kritat på för klubben den kommande säsongen. Detta meddelar HV i ett pressmeddelande.

Christian Sandberg har tillhört AIK:s a-lag de 13 senaste säsongerna och har spelat för klubben sedan barnsben. Men ett nytt kontrakt har dröjt och idag släppte HV71 bomben att man värvat den 31-årige centern.
— Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Sandberg i pressmeddelandet från HV.

I laget finns alltså sedan tidigare Christians lillebror Filip och nu ska storebror göra sig redo för sin femte SHL-säsong i karriären.
_ Jag gillar att tävla och vinna matcher. Jag har varit med på en hög nivå under lång tid och mina ambitioner är att få HV71 att vinna matcher


HV71:s sportchef Johan Hult berättade idag för HVTV att man riskerar att tappa centern David Gustafsson till NHL-laget Winnipeg, därför tar man nu in Sandberg.
— En fantastisk bra karaktär med riktigt bra ledaregenskaper. En kille som sätter laget främst alla dagar i veckan, säger sportchefen Johan Hult.Den här artikeln handlar om: