Sök
Evan Allen.
Hockeyettan

Forna storlöftet slutar - som 24-åring

2013 spelade han U18-VM med Jack Eichel. Nu lägger Evan Allen av med ishockey, skriver han på Instagram.

- Hockey har varit mitt liv sedan jag var fyra år, skriver han.

Han gjorde fem mål på fem matcher i inofficiella U17-VM 2012 och noterade 2+2 på sju matcher i U18-VM året därpå. Evan Allen var då med och tog silver med USA. Därefter följde fyra år på college innan han hux flux hamnade i Hockeytvåan.

Efter en tid i Sverige och Norge meddelar det tidigare löftet att han nu lägger av med ishockeyn, 24 år ung. Det skriver amerikanen på Instagram.

- Mina närmaste lagkompisar vet hur svårt jag haft det de senaste åren och jag uppskattar att ni funnits där för mig. Men det är dags för mig att gå vidare till större och viktigare saker. Jag älskar fortfarande sporten men det är läge för oss att gå skilda vägar, skriver Allen.

Forwarden avslutade karriären med spel i Kalmar HC där det blev 31 poäng på 26 matcher i Hockeyettan. Det blev också spel i Åmål i Hockeytvåan, med 40 mål och 75 poäng som resultat på blott 28 matcher.

Den här artikeln handlar om: