Sök
Jake Newton har precis gjort 2-0 till Oskarshamn.
C More
SHL

Oskarshamn chockade guldfavoriten

Oskarshamn fick rejäl revansch efter den försmädliga förlusten i torsdags mot Nybro. Idag knäppte de guldfavoriten Växjö på näsan när de på hemmaplan kunde vinna med 2-1 mot Växjö.

Oskarshamn är kraftigt nederlagstippade inför sin första SHL-säsong och inte blev det bättre av att de i torsdags förlorade mot Hockeyettanlaget Nybro. Även lagets andra träningsmatch, mot guldfavoriten Växjö, började lite så där. Växjö låg på rejält, men målvakten Tex Williamsson stod i vägen. Williamsson som spenderade sin juniortid i Växjö.

Senare i den första perioden stod Joakim Thelinför ett bra förarbete och Nicklas Heinerö kunde sätta ledningsmålet. Efter det kom Oskarshamn in i matchen och spelet jämnade ut sig.


Målen skulle dock utebli och det skulle dröja till mitten av den tredje perioden innan backen Jake Newton satte 2-0. Växjö chansade med utplockad målvakt och Tex Williamsson såg ut att hålla nollan. Men 33 sekunder från slutet kunde Växjös nyförvärv Jakob Forsbacka Karlsson reducera.

Men närmare än så kom inte Växjö och Oskarshamn kunde avgå med segern.

Den här artikeln handlar om: