Sök
Sportchefen Kent Norberg lyckades till slut låna hem Jonathan Dahlén.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dubbla känslor för sportchefen efter tunga prestigevärvningen

Igår presenterade Timrå Jonathan Dahlén inför en entusiastisk hemmapublik. Sportchefen Kent Norberg berättar att det varit vissa saker som var tvungna att lösas innan allt var i hamn - och att han har dubbla känslor kring sin stjärnvärvning.
— Jag vill ju inte att han ska vara i Timrå och spela egentligen utan där borta i Nordamerika och spela, säger Norberg till Sundsvalls Tidning.


Det har ryktats om det ett tag och igår offentliggjordes det att Jonathan Dahlén lånas ut från San José Sharks till Timrå den kommande säsongen.
-- Det har varit på gång ett bra tag. Men sedan har det ju varit en hel del saker att fixa och ordna också. Sedan är det hela biten med att Jonathan måste känna att det är rätt och San José ska också känna att det är rätt, berättar sportchefen Kent Norberg för Sundsvalls Tidning.

Jonathan Dahlén var den store stjärnan och lokomotivet framåt när Timrå gick upp i SHL 2018. Han var då inlånad från Vancouvers organisation. Ifjol var tanken att han skulle ta en tröja i Canucks. Men han fick det inte att stämma och fick inleda säsongen i AHL. Inte heller efter att han trejdats till San José blev det någon NHL-chans.

Nu lånas han alltså ut igen och hade Hockeyallsvenskan varit börsnoterat så hade deras aktie stigit som en raket. Dahlén lär locka åskådare till arenorna, inte bara några extra i Timrå, utan även runt om i landet. Dessutom ändrar hans intåg om de flesta experters förhandstips inför säsongen. Jonathan Dahlén lär ensam kunna öka Timrås chanser till en topplacering.

Kent Norberg berättar att han har dubbla känslor om sin prestigevärvning.
-- Jag har ju känt honom sedan han var runt fem år och han ligger mig varmt om hjärtat som person också. Jag vill ju att han ska lyckas och hela den biten, så för mig är det väl lite tudelat egentligen. Jag vill ju inte att han ska vara i Timrå och spela egentligen utan där borta i Nordamerika och spela. Men nu är det som det är och nu gäller det att ta det härifrån och göra något bra av det här. Det ska bli otroligt intressant att se vad vi kan göra.
Den här artikeln handlar om: