Sök
Färjestad förlorade igen.
C More
SHL

Färjestad föll igen

Färjestad förlorade även sin andra träningsmatch för säsongen. Zug, samma motståndare som i torsdags, kunde vinna med 4-1 i Löfbergs Arena.

Det var idag dags för det andra försäsongsmötet mellan Färjestad och Zug. Den första matchen i torsdags vann Zug med 2-1 efter förlängning. Schweizarna började bäst även i dagens match. Den första perioden såg ut att bli mållös. Men med 24 sekunder kvar kunde den schweiziske landslagsmannen Raphael Díaz göra mål.

Färjestads nyförvärv Jonathon Blum tog sig fram offensivt i den andra perioden och det initiativet resulterade i en kvittering. Men schweizarna skulle återta ledningen innan den andra perioden var över.

Färjestad hamnade tidigt i den tredje perioden i ett tre-mot-fem-läge, men efter de rett ut det så tog de över taktpinnen. Men någon kvittering kom aldrig, istället var det Zug som kunde sätta trean efter pucken likt en flipperkula letat sig in bakom Arvid Holm i Färjestads-målet.

Även 4-1 till Zug skulle komma, detta i powerplay, innan matchen var över. Nu väntar nästan två veckor utan matcher för Färjestad. Efter det väntar en cup i Strömstad där också Leksand och Frölunda deltar. 

Den här artikeln handlar om: