Sök
Igor Ozhiganov tycker att det fjäskas för mycket för coachen.
Bildbyrån
NHL

Förre NHL-backens attack: "Rövslickare"

Det blev bara en säsong i Toronto och NHL för den ryske backen Igor Ozhiganov. Nästa säsong ska han spela för Ak Bars Kazan och i en intervju skräder han inte orden om hur han tycker att det fjäskas för coachen i NHL.

Efter tre säsonger för CSKA Moskva där Igor Ozhiganov dessutom testades i landslaget med jämna mellanrum åkte den ryske backen över till NHL förra hösten. Där gjorde han dock inga större avtryck och det blev bara 53 matcher för Toronto Maple Leafs innan han nästa säsong återfinns i KHL återigen. Denna gång för Ak Bars Kazan.

I en intervju med en rysk journalist, som citeras via Twitter av Igor Eronko, går nu Ozhiganov till hårt angrepp mot vad han tycker är en kultur av fjäskande på andra sidan Atlanten. Det är oklart om han menar i Nordamerika överlag, eller just i Maple Leafs. Men eftersom hans enda erfarenhet av Nordamerika är just Maple Leafs så ligger det nära till hands att det är just den organsationen han menar.

Så här ska han ha sagt enligt Eronko.
— Det är annorlunda på andra sidan Atlanten. När du kommer till ett omklädningsrum så verkar det som att alla spelare är rövslickare som bara väntar på att coachen ska komma in så de kan slicka hans röv. DE springer alltid till honom och skrattar åt hans skämt. I Ryssland skulle ingen prata med en sådan spelare.

Så vitt känt har Toronto-coachen Mike Babcockinte bemött Ozhiganovs uttalande.

Den här artikeln handlar om: