Sök
Pontus Netterberg.
SHL

KLART: Oskarshamn värvar från Växjö

Tidigare idag kom beskedet att Pontus Netterberg lämnar Växjö. Nu är han bekräftad av Oskarshamn.

- Det ska bli en jätterolig utmaning att komma till IK Oskarshamn, säger han.

Pontus Netterberghade kontrakt med Växjö även över kommande säsong, men det bröts tidigare idag. Nu är hans nya klubb bekräftad. Det blir spel i Oskarshamn nästa säsong för den 27-årige forwarden.

Det blev 18, 16 och 14 poäng under tre år i Växjö (även om fyra av de 14 poängen den gångna säsongen kom som utlånad till Malmö). Pontus Netterberg vann dessutom ett SM-guld under sina år i Växjö Lakers-tröjan. Han har gjort 53 poäng på 171 SHL-matcher i karriären. Nu kan han nog räkna med en stor roll i Oskarshamn.

- Vi får in en stor rightare med ett par års rutin från SHL till truppen. Pontus kommer att tävla från första början för att visa att han vill spela mycket hos oss, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Välbekant coach

Netterberg återförenas nu med Håkan Åhlund, som han hade som tränare i IK Pantern för några år sedan.

- Det är många i laget som är i min ålder och jag har mött dom ganska mycket genom åren men ingen som jag känner väl. Jag hade Håkan Åhlund som tränare i Pantern och vet en del om spelsystemet men jag får väl lära mig mer imorgon på träningen.

Kontraktet är skrivet på ett år.Den här artikeln handlar om: