Sök
Bildbyrån
NHL
EKHOLM: Fem NHL-lag man inte vill missa 2019-20

Visst är det härligt med rankingar? Mina kollegor här på hockeysverige.se har under sommaren varit flitiga med sina topplistor i olika kategorier, och givetvis vill jag inte vara sämre när jag nu kommer tillbaka från barmarksträning.

Det börjar verkligen krypa i NHL-fingrarna nu. Klubbarnas träningsläger är en dryg månad bort och sedan dröjer det ytterligare några veckor innan säsongen sprakar igång med Global Series i Prag där Chicago Blackhawks och Philadelphia Flyers möts. 

Jag minns tillbaka på fjolårssäsongen och på allt galet som hände. Tampa Bay Lightning dominerade grundserien, men blev svepta i första slutspelsrundan. St. Louis Blues låg sist i januari, men vann till slut Stanley Cup. Elias Pettersson dominerade redan som rookie och Alex Ovetjkin nådde 50 mål ännu en gång. Vad ska hända den här säsongen? 

Under sommaren har lagen rustat, justerat sina laguppställningar för att göra en bättre säsong än den som tog slut i juni. Varje general manager har säkert tänkt: "Kan Blues, kan vi" – och det är med stor nyfikenhet som jag går in till den kommande säsongen. Jag är nyfiken på många saker, men framför allt har jag blivit lite extra nyfiken på fem lag. Lag som jag tror har möjligheter att göra resultatmässig framsteg, men också lag som kommer att spela en hockey som tilltalar hockeypubliken. 

För att förklara mig har jag här listat fem lag som jag kommer hålla ett extra öga på under säsongen – lag som jag verkligen tror kommer underhålla oss:  

TORONTO MAPLE LEAFS

Oj, vad Toronto var roliga att titta på redan förra säsongen. Nu har de blivit ännu bättre – så hur kul ska de bli att se i år?

General manager Kyle Dubas har spelat Tetris med sin trupp och sin lönetaks-situation och lyckats passa in Andreas JohnssonKasperi Kapanen, nyförvärven Alexander Kerfoot (Colorado Avalanche), Tyson Barrie (dito) och Cody Ceci (Ottawa Senators). Den backsida som var lagets svaga punkt och frågetecken har blivit bättre och stabilare. Barrie kommer ge Leafs fler valmöjligheter i både fem-mot-fem och powerplay, och Ceci ska kunna hjälpa till att hålla puckarna från eget nät. 

Framåt ser det minst lika frejdigt ut som under förra säsongen. Kerfoot kommer få möjlighet att ersätta Nazem Kadri (trejdad till Avalanche) och jag tror han kommer göra det med bravur. Leafs blev trea i Atlantic Division förra säsongen. I år borde den placeringen bli bättre, slutspelsäventyret bli längre – vem vet, de kanske går hela vägen?

! Hur ska coach Mike Babcock formera laget? Här finns ju oändliga möjligheter känns det som 

Mitchell Marner – kommer han ha ett kontrakt på plats innan säsongen startar eller får vi se en ”William Nylander 2.0”?

COLORADO AVALANCHE

Gabriel LandeskogNathan MacKinnon och Mikko Rantanen utgjorde NHL:s kanske bästa kedja förra säsongen.  Att se kedjan spela var en fröjd för publiken, men knappast för motståndarna som hade väldiga problem med att få stopp på den. De tre var den stora anledningen till att Avs till slut tog en slutspelsplats. När den här säsongen drar igång kommer Avs också ha en andrakedja av rang. Kadri blir uttalad andracenter bakom MacKinnon och vid sin sida lär han få André Burakovsky som hämtats in från Washington Capitals. Just Burakovsky tror jag kommer bli en av de stora svenska överraskningarna under säsongen. Svensken kommer från blandade insatser i Capitals, men får nu en rejäl chans att slå igenom ordentligt i en stor roll.

En annan uppsida med Avs är deras backsida. Samuel Girard och Cale Makar tillhör den nya generationens backar. Ni vet de som är spelskickliga, starka på rören och som inte räds från att följa med i anfallen. Makar har ännu inte spelat en grundseriematch, men gör han vad han gjorde i slutspelet lär han inte ha några problem att anpassa sig till NHL ...

! Jared Bednar kan bygga två offensiva kanonenheter 

? Målvaktssidan, kommer den räcka för att laget ska hålla sig i toppen?

CALGARY FLAMES

En av förra säsongens stora överraskningar. Laget gick som tåget i den västa konferensen och spelade en underhållande hockey med Johnny GaudreauElias LindholmSean Monahan och Norris Trophy-vinnaren Mark Giordano i spetsen. Lär inte vara sämre i år. Flames har precis som Avalanche en spännande backsida där Rasmus Andersson är det mest intressanta namnet för mig. Han kom in och tog för sig under förra säsongen, nu har han fått rutin och det är inte omöjligt att malmöpågen får stort förtroende i powerplay och viktiga spelformer. Borde kunna ta sig längre än förra säsongen.

! Målvaktssidan ser ut att ha blivit bättre med Cam Talbot intåg

Milan Lucic har värvats från Edmonton Oilers. Hur kommer han se ut i Flames tröja?


rasmus-andersson-1565596612.jpgRasmus Andersson, Calgary Flames. Bildbyrån

NEW YORK RANGERS

Ombyggnationen är över. Eller det får vi åtminstone ana med värvningar som Artemij Panarin (Free Agent), Jacob Trouba (Winnipeg Jets) och Adam Fox (NCAA). Men också för att deras första draftval i år blev Kaapo Kakko som har stor chans att göra avtryck och bidra redan nu på NHL-nivå. Finländaren dominerade i finska ligan förra säsongen och var fenomenal under VM i Slovakien i våras. Ett stjärnskott som nu ska inta scenen på Manhattan. 

Redan förra säsongen visade laget stundtals upp hög kvalitet. Mika Zibanejad har blivit lagets förstacenter med råge och lär producera poäng som aldrig förr, ska vi tro ihop med Panarin? Ryssen lämnade till slut Columbus Blue Jackets och klev ut på öppna marknaden, därifrån var steget till slut inte särskilt långt till Broadway och Madison Square Garden.

Rangers har tagit sig långt fram på kort tid sedan klubbledningen aviserade sin ”rebuild” och kanske får Henrik Lundqvist sin chans till sin efterlängtade Cup-titel. 

Ja, ja … jag vet det är en lång väg att vandra och det är många andra lag som är riktigt bra, men visst känns det som att Rangers har något bra på gång och att slutspel borde vara en rimlig målsättning?

! Panarin lär bli en attraktion i Madison Square Garden.

? Är backsidan tillräckligt stark?

BUFFALO SABRES

Ny tränare i Ralph Krueger och nyförvärv som Marcus Johansson (Free Agent), Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks) och Jimmy Vesey (NY Rangers). Den sistnämnda kom aldrig till sin rätt i Rangers men har stor potential, Johansson visade hög klass när han hjälpte Boston Bruins till final och Jokiharju är ett backnamn för framtiden. Sedan tidigare finns ungtupparna Casey MittelstadtTage Thompson och så klart Rasmus Dahlini truppen. Buffalo har onekligen något på gång och kan möjligtvis bli den kommande säsongen Carolina Hurricanes 

Rasmus Dahlin Jag kan knappt bärga mig på att se hans fortsatta utveckling

Sam Reinhart- är det äntligen dags för det stora genombrottet? 

bb161227jm012-1562201577.jpegRasmus Dahlin laddar för sin andra säsong i NHL. Bildbyrån

Bubblare …

Tampa Bay Lightning – kan de hålla samma överlägsenhet som förra säsongen?

Nashville Predators – Någon gång ska de väl lyckas när det gäller som mest?

Vancouver Canucks – ELIAS!

//@ekholmpeter

Fredag 01:00
Florida Panthers - New York Islanders
1 2.32
X 4.05
2 2.75
Fredag 01:00
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins
1 2.06
X 4.30
2 3.10
Fredag 01:00
Buffalo Sabres - Nashville Predators
1 2.85
X 4.25
2 2.20
Fredag 01:30
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets
1 3.80
X 4.55
2 1.79
Fredag 02:00
St Louis Blues - Vegas Golden Knights
1 2.40
X 4.15
2 2.62
Fredag 02:00
Minnesota Wild - Edmonton Oilers
1 2.25
X 4.20
2 2.80
Fredag 03:00
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks
1 2.02
X 4.20
2 3.25
Du kanske även vill läsa: KARLSSON: SHL:s 15 bästa värvningar Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten