Sök
Rasmus Ristolainen.
Kevin Hoffman-USA TODAY Sports
NHL

Finske JVM-hjälten hintar att han vill bort

2014 blev han hela Finland hjälte med sitt övertidsmål mot Juniorkronorna i JVM-finalen. Efter att en lovande NHL-karriär gått i stå hintar Rasmus Ristolainen nu att han vill lämna Buffalo Sabres.
– Jag har inte kunnat njuta av hockeyn, säger han i en intervju med MTV.

Rasmus Ristolainen draftades av Buffalo Sabres som åttonde spelare 2013 och gick en lovande framtid till mötes. Inte minst efter sitt historiska övertidsmål i JVM-finalen mot Sverige 2014.

Men även om poängen har trillat in i strid ström för 24-åringen – han har fyra raka säsonger med 40 poäng eller fler – har inte backens totala spel varit lika betryggande. Ristolainen har framför allt fått kritik för sina defensiva tillkortakommanden. 

Efter att Sabres värvat både Colin Miller från Vegas och Henri Jokiharju från Chicago under sommaren har Ristolainens namn nämnts i en hel del trejdrykten. Och på finländaren själv låter det som att ett klubbyte inte vore det värsta som skulle kunna hända. Tvärtom.

"SITUATIONEN ÄR ÖPPEN"

– Jag har inte kunnat hjälpa laget att vinna. De senaste säsongerna har varit tuffa och jag har inte kunnat njuta av hockeyn, säger han i en intervju med finska MTV.

På frågan om han kan tänka sig att lämna klubben, vilket MTV tidigare rapporterat att han skulle göra, svarar han:
– Situationen är öppen. Jag kan inte säga något annat än att jag kommer att vara på klubbens träningsläger den 12 september.
– Men vi håller alla diskussioner mellan mig och klubben.

Rasmus Ristolainen har tre år kvar på ett kontrakt som ger honom 5,4 miljoner dollar per säsong.


Du kanske även vill läsa: Finske NHL-backen får böta 1,2 miljoner kronor – för fortkörtning Den här artikeln handlar om: