Sök
Don Waddell
NHL

Intervjuades av konkurrent - nu förlänger general managern

Don Waddell intervjuades för det lediga general manager-jobbet hos Minnesota. Nu förlänger han kontraktet med Carolina.

Minnesota sparkade Paul Fenton fter bara 15 månader på posten som general manager och söker efter hans efterträdare. En som intervjuades för jobbet var succélaget Carolinas general manager Don Waddell  som nominerades till säsongens GM i NHL.

Waddells kontrakt med Carolina gick nämligen ut den sista juni och trots att han fortsatt jobba för Hurricanes även efter det har han i praktiken varit en free agent. Anledningen? Ägaren Tom Dundons ovilja att skriva kontrakt.

- Jag kommer inte betala lika mycket som andra betalar för sina general managers, så för mig hjälper det inte att ha dem under kontrakt. Jag har sagt till Don (Waddell) att jag inte kommer sparka honom. Gör jag det kommer jag säga till åtminstone ett år i förväg, sade Dundon till lokalmedia.

Skriver treårskontrakt

Men nu har han till sist skrivit kontrakt med Waddell. Det ska röra sig om ett treårsavtal.

- Dons ledarskap och erfarenheter är ovärdeliga för vår organisation och jag är glad att vi lyckades lösa en förlängning av kontraktet, säger ägaren Tom Dundon till Hurricanes hemsida.

Minnesotas jakt på en ny GM går därmed vidare. Scott MellanbyBill GuerinRon Hextall, och Peter Chiarelli är fyra andra namn som uppgetts vara aktuella.

Den här artikeln handlar om: