Sök
Mitch Marner.
NHL

Lagkamraten om osignade stjärnan: "Tror rätt saker kommer ske"

Mitchell Marner har ännu inte skrivit på nytt kontrakt med Toronto Maple Leafs, men lagkamraterna är fortsatt positiva till att en lösning är på plats innan säsongen drar igång.
– Ibland tar det längre tid för andra, säger centern John Tavares.

Om drygt en månad inleds NHL-säsongen 2019-20. Då drar lagens träningsläger igång, och allvaret vrids upp ytterligare en nivå. Om Mitchell Marner kommer vara med på Toronto Maple Leafs camp återstår att se. 22-åringen är restricted free agent, och har ännu inte skrivit på något nytt avtal med klubben. 

John Tavares, som anslöt till klubben inför förra säsongen, är däremot positiv till att Marner kommer finnas med när säsongen drar igång.
– Det är många unrestricted free agents som fortfarande inte skrivit på, och som är i samma sits som honom. Det finns fortfarande tid och jag tror alla tror på att rätt saker kommer ske. Jag tror det är vad båda sidor vill, säger Tavares till TSN. 

VANN INTERNA POÄNGLIGAN

Marner gjorde 97 poäng under förra säsongen vilket gjorde att han vann Leafs interna poängliga. Hans kontrakt har varit omdiskuterat en längre tid, bland annat sedan Tavares tillkom och William Nylander samt Auston Matthewsskrev nya kontrakt. Det gör att Toronto brottas med att klara av sitt lönetak, där Marner också ska in. 
– Ibland tar det längre tid för andra. "Mitch" är såklart en viktig spelare för oss. Vi räknar med honom, så det är klart vi vill ha honom där första dagen på campen, säger Tavares.

Förra säsongen var Toronto i samma sits med Nylander, som då var restricted free agent. Den förhandlingen blev inte klar förrän den 1 december, bara minuter innan deadline. Hade Nylander inte skrivit på hade han inte fått spela alls under 2018-19. General manager Kyle Dubas sa för en vecka sen att läget fortfarande var "status quo" mellan klubben och Marner.

Fortsättning lär följa ...

***

Fler spelare som fortfarande är restricted free agents:

Patrik LaineKyle Connor– Winnipeg Jets
Matthew Tkachuk – Calgary Flames
Mikko Rantanen– Colorado Avalanche
Brayden Point– Tampa Bay Lightning
Brock Boeser – Vancouver Canucks

Den här artikeln handlar om: