Sök
Matej Stransky
Bildbyrån
SHL

Lämnar Mora - för spel med mästarna

Han värvades in från KHL under säsongen och gjorde det skapligt i Mora. Nu lämnar Matej Stransky Sverige och flyttar hem till Tjeckien.

Landslagsmeriterade Matej Stransky jorde åtta mål och totalt 14 poäng på 24 matcher i SHL innan fem poänglösa kvalmatcher mot Leksand följde. Tjecken följer förstås inte med Mora ned till HockeyAllsvenskan utan väljer att flytta hem till Tjeckien igen.

Han ansluter till Oceláři Třinec. Det skriver den tjeckiska mästarklubben själva på Facebook.

- Jag gillar hockeyn de spelar, så det var inget svårt beslut, säger forwarden själv i ett uttalande på sidan.

 Oceláři Třinec vann i våras sitt första mästerskapsguld sedan 2011 och blir faktiskt Stranskys första klubb i hemlandet, som senior. Han spelade nämligen juniorhockey i Kanada och i AHL innan han gjorde karriär i Europa med spel i KHL och SHL.

Den här artikeln handlar om: