Sök
Juuso Välimäki
Bildbyrån
NHL

Mardrömsbeskedet: Finske backtalangen korsbandsskadad

Tanken var att han skulle etablera sig i NHL. Nu har de planerna, åtminstone för tillfället, lagts på is för Juuso Välimäki. Han har ådragit sig en allvarlig knäskada.

Juuso Välimäki valdes som spelare nummer 16 i draften 2017. Han gjorde förra säsongen NHL-debut och fick spela 24 matcher för Calgary Flames. Nästa säsong var det tänkt att han på allvar skulle slå sig in i laget.

Men nu kan det bli svårt. Calgary skriver nämligen på sin hemsida att 20-åringen ådragit sig en korsbandsskada under ett träningspass i helgen. Han tvingas till operation och Flames skriver att han blir borta på "obestämd framtid". Brad Treliving, klubbens GM, sade sedan att det handlar om "månader, inte veckor", enligt radiojournalisten Pat Steinberg.

Juuso Välimäki har ett guld från U18-VM på meritlistan.


Den här artikeln handlar om: