Sök
Gabriel Landeskog är ensam svensk på listan.
Bildbyrån
NHL

Svenska stjärntrion petas när NHL:s bästa forwards rankas

En svensk tar plats när NHL Network rankar ligans bästa forwards. Men samtliga blågula stjärnor som var med på listan i fjol petas.

Förra året var Filip Forsberg 15:e, Rickard Rakell  18:e och Viktor Arvidsson 20:e när NHL Network hade sin traditionsenliga ranking över NHL:s bästa forwards. I år tar en svensk spelare plats på listan, men ingen av de som var med för ett år sedan är med idag.

I stället för Forsberg, Rakell och Arvidsson tar i stället Gabriel Landeskog plats som enda blågula stjärna. Landeskog kommer från karriärens bästa säsong med 35 mål och totalt 76 poäng och återfinns på 18:e plats på listan, närmast före Patrik Laine och precis bakom Matthew Tkachuk.

Elias Lindholm var en av de spelare som var närmast att slå sig in. Han nämns som en av fem bubblare, efter att ha vunnit den svenska poängligan med sina 78 poäng. 

I toppen är Nikita Kutjerov herren på täppan för andra året i rad. Inte så konstigt kanske, då han blev tidernas bäste ryss och NHL:s främsta spelare på 23 år med sina 128 poäng under säsongen. Han toppar listan närmast före Patrick Kane och Alex Ovetjkin. Bostons  Brad Marchand är fyra och sedan avslutar Torontos kontraktslöse stjärna Mitchell Marner topp-fem.

Sex spelare är nya på listan. Det är, förutom Marner, sexan Leon Draisaitl, 13:e-placerade Mark StoneJonathan Huberdeau på plats 16 och tidigare nämnda Tkachuk och Landeskog. Förutom de tre tidigare nämnda svenskarna ramlade även åttan Jamie Benn, 16:e-placerade Jakub Voracek och 19:e-placerade Brock Boeser ur listan jämfört med förra året.

Hela listan (fjolårets placering inom parentes)

1. Nikita Kucherov (1)

2. Patrick Kane (4)

3. Alex Ovetjkin (2)

4. Brad Marchand (5)

5. Mitchell Marner (ny)

6. Leon Draisaitl (ny)

7. Johnny Gaudreau (12)

8. Artemi Panarin (10)

9. Mikko Rantanen (17)

10.David Pastrnak (14)

11. Blake Wheeler (9)

12. Claude Giroux (7)

13. Mark Stone (ny)

14. Vladimir Tarasenko (11)

15. Taylor Hall (3)

16. Jonathan Huberdeau (ny)

17. Matthew Tkachuk (ny)

18. Gabriel Landeskog (ny)

19. Patrik Laine (6)

20. Phil Kessel (13)

Ur: Jamie Benn (8), Filip Forsberg (15),  Jakub Voracek (16), Rickard Rakell (18), Brock Boeser (19), Viktor Arvidsson (20).

Du kanske även vill läsa: LISTA: Två svenskar med bland NHL:s 20 bästa centrar Den här artikeln handlar om: