Sök
Jonathan Dahlén
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dahlén om kritikerna: "Jättesnällt att de bryr sig"

Det var i slutet av förra veckan som Jonathan Dahlén bekräftades som klar för Timrå efter en lång tids spekulationer. I en intervju med hockeysverige.se berättar han om valet, SHL-intresset och hans syn på omvärldens reaktioner.

– Jag skiter i ganska mångas åsikter - men det är väl jättekul att de lägger en tanke på mig.

Senast Jonathan Dahlén spelade för Timrå var säsongen 2017/2018. Då återvände han hem efter att ha åkt på körtelfeber. Något oväntat stannade han hela säsongen – och spelade upp sitt hjärtas klubb i SHL. Nu är han tillbaka igen, efter en rörig säsong med en trejd från Vancouver till San Jose – och ett par tunga hjärnskakningar.

I fredags presenterades Timrå-profilen för klubben, efter att spekulationerna om en återkomst pågått under egentligen hela sommaren.
– Jag har hamnat i några ganska jobbiga situationer. Jag åkte på två hjärnskakningar förra året och sen hamnade jag i en bra klubb som har ett riktigt bra NHL-lag, så jag kände att det kanske var bäst att komma hem ändå. Det skulle bli svårt för mig att ta en plats i NHL, jag såg helt enkelt ingen chans att göra det. Så jag tänkte att det skulle bli bäst för en omstart, så därför flyttar jag hem, säger stjärnan till hockeysverige.se.

Dahlén hyllar också hur San Jose Sharks agerade när han framförde sitt önskemål om att få spela i Timrå ett år till.
– Dom var helt underbara under processen och stöttade mig i det beslutet som jag ville ta. De sa: "Om det är det här du vill och du tror det är där du kommer få den bästa utvecklingen så låter vi dig göra det". De var grymma genom hela processen.

De var inte tveksamma över att inte få se dig på nära håll i AHL?
– Det var mer att de inte ville släppa rättigheterna till mig, utan de ville behålla dem. Det är därför jag bara är utlånad.

"Pratade med några SHL-lag"

Förra gången Dahlén var i Sverige fanns det ett enormt SHL-intresse för Jonathan Dahlén, och klubbar som Färjestad och Brynäs sades länge vara aktuella för forwardstalangen.

Den här gången har SHL-snacket varit desto mer frånvarande – åtminstone utåt sett.
– Jag pratade med några SHL-lag. Men i slutändan ville jag spela i Timrå. Jag tycker det är bra för mig, jag vet att jag trivs här och känner mig trygg här. Sen måste jag säga att det inte är så stor skillnad på SHL och HockeyAllsvenskan heller, så jag är inte desperat över att få spela där. Jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas i Timrå och det är det jag vill göra. Det var ett ganska enkelt val.

bb180329mh026-1565704988.jpgJonathan Dahlén står i centrum. Foto: Bildbyrån.

Du har ju åkt på några gupp de senaste åren – har din målsättning att nå NHL förändrats något av de smällarna som du åkt på?

– Det är alltid målet – men det finns olika vägar att gå för att nå dit. För mig är det viktigaste att ha roligt när jag spelar. Annars hade jag inte ens kunnat prestera i korpen, skrattar Jonathan Dahlén. 

– Jag måste tycka det är roligt att spela och det vet jag att jag kommer tycka när jag spelar här.

Bemöter kritiken: "Jättesnällt att de bryr sig..."

Jonathan Dahléns beslut att spela för Timrå har både risats och rosats. Samtidigt som hans klubbhjärta och hans mod att gå sin egen väg har hyllats har många också ifrågasatt hans val att spela i HockeyAllsvenskan igen.

– Ska jag vara ärlig har jag inte sett så mycket av det där, jag trodde jag skulle få se mer av det, säger han om kritiken och fortsätter:

– Jag har mest märkt av att jag fått mycket stöttande. Framför allt har jag fått bra respons av de jag faktiskt bryr mig om. Jag skiter i ganska mångas åsikter, haha. De jag bryr mig om stöttar mig och tycker jag fattat ett bra beslut.  De andra...jag kan väl bara säga att det är kul att de bryr sig. Det är väl jättesnällt att de bryr sig om mig och lägger en tanke på mig. Men jag lyssnar såklart inte på dem över huvud taget.


Jonathan Dahlén har varit igång med Timrå ett par veckor och den här veckan har träningen intensifierats. Storstjärnan har fått ett bra intryck av sina nya, och några nygamla, lagkamrater.

– Det är väl svårt att utläsa allt för mycket redan nu men det känns skitspännande faktiskt. Det är många som ser pigga ut.

bb180406mh082-1562190561.jpeg

Foto: Bildbyrån

Ser du några likheter med det laget som gick upp i SHL för två säsonger sen?

 Det känns som att det är ungefär samma lagkänsla. Det är bra killar i laget, som trivs med varandra, och skapar bra stämning. Det är riktigt viktigt. 

På fredag möter Timrå Almtuna. Då väntas Jonathan Dahlén finnas med i laget.
– Det förutsätter jag att jag är. Jag antar att jag ska spela. Men det är ju upp till "Ante" (Karlsson) och "Freddan" (Andersson).

Jag gissar att du är spelsugen.

– Jag är riktigt spelsugen. Det ska bli kul att dra igång.


Den här artikeln handlar om: