Sök
Jonathan Dahlén
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dahlén om kritikerna: "Jättesnällt att de bryr sig"

Det var i slutet av förra veckan som Jonathan Dahlén bekräftades som klar för Timrå efter en lång tids spekulationer. I en intervju med hockeysverige.se berättar han om valet, SHL-intresset och hans syn på omvärldens reaktioner.

– Jag skiter i ganska mångas åsikter - men det är väl jättekul att de lägger en tanke på mig.

Senast Jonathan Dahlén spelade för Timrå var säsongen 2017/2018. Då återvände han hem efter att ha åkt på körtelfeber. Något oväntat stannade han hela säsongen – och spelade upp sitt hjärtas klubb i SHL. Nu är han tillbaka igen, efter en rörig säsong med en trejd från Vancouver till San Jose – och ett par tunga hjärnskakningar.

I fredags presenterades Timrå-profilen för klubben, efter att spekulationerna om en återkomst pågått under egentligen hela sommaren.
– Jag har hamnat i några ganska jobbiga situationer. Jag åkte på två hjärnskakningar förra året och sen hamnade jag i en bra klubb som har ett riktigt bra NHL-lag, så jag kände att det kanske var bäst att komma hem ändå. Det skulle bli svårt för mig att ta en plats i NHL, jag såg helt enkelt ingen chans att göra det. Så jag tänkte att det skulle bli bäst för en omstart, så därför flyttar jag hem, säger stjärnan till hockeysverige.se.

Dahlén hyllar också hur San Jose Sharks agerade när han framförde sitt önskemål om att få spela i Timrå ett år till.
– Dom var helt underbara under processen och stöttade mig i det beslutet som jag ville ta. De sa: "Om det är det här du vill och du tror det är där du kommer få den bästa utvecklingen så låter vi dig göra det". De var grymma genom hela processen.

De var inte tveksamma över att inte få se dig på nära håll i AHL?
– Det var mer att de inte ville släppa rättigheterna till mig, utan de ville behålla dem. Det är därför jag bara är utlånad.

"Pratade med några SHL-lag"

Förra gången Dahlén var i Sverige fanns det ett enormt SHL-intresse för Jonathan Dahlén, och klubbar som Färjestad och Brynäs sades länge vara aktuella för forwardstalangen.

Den här gången har SHL-snacket varit desto mer frånvarande – åtminstone utåt sett.
– Jag pratade med några SHL-lag. Men i slutändan ville jag spela i Timrå. Jag tycker det är bra för mig, jag vet att jag trivs här och känner mig trygg här. Sen måste jag säga att det inte är så stor skillnad på SHL och HockeyAllsvenskan heller, så jag är inte desperat över att få spela där. Jag vet att jag kommer fortsätta utvecklas i Timrå och det är det jag vill göra. Det var ett ganska enkelt val.

bb180329mh026-1565704988.jpgJonathan Dahlén står i centrum. Foto: Bildbyrån.

Du har ju åkt på några gupp de senaste åren – har din målsättning att nå NHL förändrats något av de smällarna som du åkt på?

– Det är alltid målet – men det finns olika vägar att gå för att nå dit. För mig är det viktigaste att ha roligt när jag spelar. Annars hade jag inte ens kunnat prestera i korpen, skrattar Jonathan Dahlén. 

– Jag måste tycka det är roligt att spela och det vet jag att jag kommer tycka när jag spelar här.

Bemöter kritiken: "Jättesnällt att de bryr sig..."

Jonathan Dahléns beslut att spela för Timrå har både risats och rosats. Samtidigt som hans klubbhjärta och hans mod att gå sin egen väg har hyllats har många också ifrågasatt hans val att spela i HockeyAllsvenskan igen.

– Ska jag vara ärlig har jag inte sett så mycket av det där, jag trodde jag skulle få se mer av det, säger han om kritiken och fortsätter:

– Jag har mest märkt av att jag fått mycket stöttande. Framför allt har jag fått bra respons av de jag faktiskt bryr mig om. Jag skiter i ganska mångas åsikter, haha. De jag bryr mig om stöttar mig och tycker jag fattat ett bra beslut.  De andra...jag kan väl bara säga att det är kul att de bryr sig. Det är väl jättesnällt att de bryr sig om mig och lägger en tanke på mig. Men jag lyssnar såklart inte på dem över huvud taget.


Jonathan Dahlén har varit igång med Timrå ett par veckor och den här veckan har träningen intensifierats. Storstjärnan har fått ett bra intryck av sina nya, och några nygamla, lagkamrater.

– Det är väl svårt att utläsa allt för mycket redan nu men det känns skitspännande faktiskt. Det är många som ser pigga ut.

bb180406mh082-1562190561.jpeg

Foto: Bildbyrån

Ser du några likheter med det laget som gick upp i SHL för två säsonger sen?

 Det känns som att det är ungefär samma lagkänsla. Det är bra killar i laget, som trivs med varandra, och skapar bra stämning. Det är riktigt viktigt. 

På fredag möter Timrå Almtuna. Då väntas Jonathan Dahlén finnas med i laget.
– Det förutsätter jag att jag är. Jag antar att jag ska spela. Men det är ju upp till "Ante" (Karlsson) och "Freddan" (Andersson).

Jag gissar att du är spelsugen.

– Jag är riktigt spelsugen. Det ska bli kul att dra igång.


Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Modo Hockey
1 3.15
X 4.35
2 1.87
Onsdag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 3.05
X 4.05
2 2.00
Onsdag 19:00
IF Björklöven - Västerviks IK
1 1.50
X 4.75
2 5.10
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 1.51
X 5.15
2 4.55
Onsdag 19:00
Tingsryds AIF - Karlskrona HK
1 2.25
X 4.05
2 2.60
Onsdag 19:00
AIK - Mora IK
1 2.00
X 4.05
2 3.10
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 2.65
X 3.95
2 2.25
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten