Sök
Juuso Välimäki
Bildbyrån
NHL

Finske talangen allvarligt skadad - nu jagar de ersättare

Igår kom beskedet att Juuso Välimäki slitit av ett främre korsband i knät. Nu jagar Calgary en ersättare.

Det tidigare förstarundevalet Juuso Välimäki fick göra NHL-debut förra säsongen och spelade då drygt 20 matcher för Calgary Flames. Till kommande säsong sågs han som en trolig ordinarie back i laget, men de förhoppningarna kan ha grusats i helgen.

Igår kom nämligen beskedet att Välimäki ådragit sig en allvarlig knäskada och tvingas till operation. Det är oklart hur länge han blir borta men general manager Brad Treliving sa att det rörde sig om "månader, inte veckor".

Storstjärnan går utan kontrakt

Treliving säger också att han nu ger sig ut på backjakt för att täcka upp för skadan på den 20-årige finländaren.

- Vi kommer finnas ute på marknaden. Det positiva är att vi har några unga killar som vi tycker har tagit steg i rätt riktning, men vi kommer definitivt gå ut och leta efter möjliga alternativ till vår blålinje, säger han till klubbens hemsida.

Calgary har dock en del problem mot lönetaket då de har knappt 7,8 miljoner att tillgå med Andrew Mangiapane och storstjärnan Matthew Tkachuk utan kontrakt.

I nuläget ser det ut som att Mark GiordanoT.J. BrodieNoah HanifinTravis Hamonic samt svenskarna Oliver Kylington och Rasmus Andersson får inleda säsongen som Calgarys sex backar. De köpte nyligen ut en annan back, Michael Stone.

Du kanske även vill läsa: Mardrömsbeskedet: Finske backtalangen korsbandsskadad Den här artikeln handlar om: