Sök
Michela Cava, Sidney Morin och Jennifer Wakefield tillhör stjärnorna som flyttat på sig inför den stundande säsongen.
Bildbyrån
SDHL

RANKING: SDHL:s bästa nyförvärv

I dag är vi precis en månad från seriestarten i SDHL. Hockeysverige.se har inför säsongen låtit Gizela Ahlgren Bloom ranka de sex bästa nyförvärven i ligan. Ingen av dem blev svensk.

SDHL går en spännande säsong till mötes. Luleå är regerande mästare, men många lag satsar hårt för att ta över den stafettpinnen kommande säsong. Lag som Linköping, HV71, Djurgården, Brynäs med flera ser starka ut på pappret. Vi får se hur långt dom räcker till. Tidigare bottenlag så som SDE Hockey och Göteborg siktar nog hellre på slutspel än negativt kval. Återstår att se om man fått ihop nog starka trupper för det.

Det har under våren och sommaren rört sig ganska ordentligt mellan lagen då det gäller värvningar. Inför kommande säsong kommer SDHL bestå av flera importer än någonsin. Ett tecken på att vi i SDHL har kanske världens bästa liga. 

Men vilka värvningar sticker ut mest? 

Hockeysverige.se tog hjälp av tidigare landslagsspelaren Gizela Ahlgren Bloom för att ranka ligans sex bästa värvningar. 

6. Zoe Hickel

Från Calgary Inferno till Linköping
27 år, forward

"Hickel är en amerikansk landslagsspelare (två VM-guld). Hon spelade i CWHL förra säsongen men har inte spelat i SDHL tidigare. Jag tror ändå att hon kan bli ett utropstecken." 

5. Kennedy Marchment 

Från Linköping till HV71
22 år, forward

"Kanadensisk spelare, högerskytt, som har en bra spelförståelse. Hon är framförallt målskytt och har tillhört toppen av skytteligan tidigare säsonger. Gjorde 25 mål på 36 matcher för LHC förra säsongen."

4. Sidney Morin 

Från Linköping till HV71
24 år, back

"Amerikansk landslagsspelare. Var bland annat med i OS 2018. Hon är en grymt bra spelande back med offensiva kvalitéer. Högerskjutande och stabil och att hon representerat USA i VM visar vilken toppspelare hon är."

3. Jennifer Wakefield 

Från Brynäs till Djurgården
30 år, Center
"Ett OS och ett VM-guld för Kanada. Hon fick förra säsongen avbruten på grund av en hjärnskakning. Kommer hon tillbaka till samma nivå som innan skadan med sin storlek, styrka och rutin så tror jag att hon kommer vara i toppen av poängligan i SDHL och en viktig spelare för Djurgården. " 

2. Michela Cava  

Från Modo till Brynäs
25 år, center
"Kanadensisk spelare. Hon vann hela SDHL:s poängliga i grundserien förra säsongen (36 matcher, 27 mål och totalt 64 poäng). Cava och (Lara) Stalder har spelat tillsammans i University of Minnesota-Duluth tidigare. Kommer dom spela i samma kedja i Brynäs så blir dom livsfarliga." 

1. Lara Stalder 

Från Linköping till Brynäs
25 år, forward/center

"Schweizisk landslagsspelare. Hon är i en klass för sig och viktig poänggörare (18 matcher, 16 mål och totalt 38 poäng förra säsongen). Var skadad en del förra säsongen, men hade näst bäst poängsnitt av alla spelare. Får hon vara skadefri så kommer hon vara en av seriens bästa spelare." 

Gizela Ahlgren-Blooms svenska bubblare:
Maja Nylén Persson, back, från Leksand till Brynäs
Minatsu Murase, målvakt, från AIK till Luleå
Hanna Olsson, forward, från Djurgården till HV71

stalder-1565680878.jpgLara Stalder. Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Du kanske även vill läsa: Bryter normen för klassiska internmatchen – bjuder in damspelare Superstjärnan klar för Djurgården: ”En av världens bästa” Den här artikeln handlar om: