Sök
SHL

SHL-klubbens supporterförening drabbad av förskingring

Malmö Redhawks supporterförening har drabbats av ett stort bakslag inför den stundande säsongen. I ett e-mejl till sina medlemmar skriver Redhawks Support att det finns misstankar om att föreningens pengar har förskingrats.

SHL-säsongen finns inom räckhåll, men för Malmö Redhawks supporterförening kunde nedräkningen inför första pucksläpp inte ha varit jobbigare. Under tisdagen skickade Redhawks Support ut ett mejl till sina medlemmar där man berättar att någon har bestulit klubben på dess tillgångar. 

"Redhawks Support har utsatts för misstänkt förskingring och alla våra pengar är borta. Det är den hårda sanningen, och en polisanmälan är gjord", skriver man i mejlet.

Redhawks Support kallar nu till ett extrainsatt årsmöte för att försöka få ordning på situationen. Trots dråpslaget förväntas verksamheten fortgå som planerat.
"Vi har ett gott samarbete med våra fordringsägare och med Malmö Redhawks så vi kommer att göra rätt för oss och vi kommer att ordna Leksandsresan som planerat. Vi är väldigt tacksamma för att Redhawks har lånat oss pengar och hjälpt till i detta akuta skede. Vår absoluta ambition är att detta inte ska drabba dig som medlem, och vi i styrelsen har sedan detta uppdagades jobbat hårt på många olika håll för att minimera skadan. Vi har också vidtagit åtgärder för att detta inte ska kunna hända igen, och vi kommer fortsätta arbeta för total trygghet och förtroende", skriver Redhawks Support.

Malmö Redhawks vd och sportchef Patrik Sylvegård uttrycker i ett pressmeddelande sina sympatier för supporterföreningen.
"Det som hänt är jättetråkigt, för alla inblandade, men det är också i dessa tuffa situationer som vi visar vad vi går för. Tillsammans bevisar vi att vi är starka", säger Sylvegård.

Den här artikeln handlar om: