Sök
Cody Ceci.
Noah K. Murray-USA TODAY Sports
NHL

Torontos nyförvärv stäms – efter incident i hemmet

Den 1 juli trejdades han från Ottawa Senators till Toronto Maple Leafs. Nu tvingas backen Cody Ceci inledde sin tid i nya klubben med att hantera en rättstvist. Han har nämligen blivit stämd, skriver Ottawa Citizen.

Det var en kväll i maj 2018 som Cody Ceci och hans sambo Jamie Thompson hade bjudit över vännerna Jacob Cardwell och Hana Engel på middag i Ottawa. Incidenten som fått Cardwell och Engel, liksom deras familjer, att stämma NHL-backen och hans partner inträffade sent samma kväll.

Det var när Thompson skulle fylla på etanol i en liten eldstad på ett bord utomhus som hon glömde att undersöka om den hade hunnit svalna. När hon hällde på etanol slog det upp stora lågor ur eldstaden och hon kastade instinktivt flaskan i Engels riktning, skriver Ottawa Citizen och hänvisar till den stämningsansökan som kommit in till domstolen.

Hana Engels kläder fattade eld och hon drabbades av andra och tredje gradens brännskador på 35 procent av kroppen. Till en följd av det fick hon försattas i ett konstgjort koma i tre veckor och opererades vid tre tillfällen i totalt 18 timmar.

STÄMS PÅ NÄRMARE 60 MILJONER KRONOR

Därför har hon och hennes närmaste beslutat sig för att stämma Ceci, Thompson och företaget som producerat eldstaden på mer än åtta miljoner kanadensiska dollar, vilket motsvarar närmare 60 miljoner svenska kronor. Engel söker en halv miljon dollar för "smärta och lidande", 300 000 dollar för att hon "inte har kunnat sköta hushållet" och sex miljoner dollar för "inkomstförluster".

Cardwell, som var lagkamrat med Ceci under juniortiden i OHL-laget Ottawa 67, är också en del av stämningsansökan. Han vill ha 700 000 dollar för att ha "tvingats ta hand om Engel" samt för "förlust av inkomst". Den 27-årige backen har spelat i den tjeckiska toppligan de senaste åren, men missade delar av förra säsongen till en följd av olyckan som hans partner drabbades av.

Även Hana Engels föräldrar och syskon söker ersättning till en följd av vad familjen gått igenom efter incidenten.

Utöver Cocy Ceci och Jamie Thompson är även Clair de Lune Products, Inc. en del av stämningsansökan. Det är företaget som ligger bakom eldstaden som fanns i parets hem och var en del av olyckan.

Ceci trejdades från Ottawa Senators till Toronto Maple Leafs den 1 juli och skrev i samband med det ett nytt ettårskontrakt värt 4,5 miljoner dollar.

Du kanske även vill läsa: Stortrejd mellan rivalklubbarna – sex spelare involverade Den här artikeln handlar om: