Sök
Philip Holm.
NHL

Världsmästarbacken får ny NHL-chans - lämnar KHL

Det blev bara en NHL-match under hans tid i Vancouver. Men nu får Philip Holm chansen att utöka den siffran. Han är klar för Chicago.

Efter att ha vunnit VM-guld 2017 fick Philip Holm NHL-kontrakt av Vancouver. Han var en stjärna i AHL men fick bara göra en match i NHL. Redan efter ett år i Nordamerika flyttade han till Ryssland för spel med Torpedo i KHL.

Men det blir bara en säsong i Ryssland också. Nu är Holm tillbaka i Nordamerika. Han är klar för Chicago Blackhawks. 27-åringen har fått ett ettårigt tvåvägskontrakt med den klassiska klubben, skriver de på sin hemsida. Han får 700 000 dollar om han spelar i NHL och 300 000 dollar i farmarlaget.

Holm känner till staden sedan tidigare då han blev trejdad till Vegas organisation när det senast begav sig i Nordamerika. Då hann han lira några matcher för deras AHL-lag: Chicago Wolves.

I Sverige spelade Holm för Djurgården och Växjö


Den här artikeln handlar om: