Sök
Nikolaj Belov
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

VM-meriterad ryss till HockeyAllsvenskan

Här snackar vi oväntade värvningar. Den tidigare KHL-stjärnan Nikolaj Belov är klar för Almtuna.

- Han kommer att vara defensivt väldigt stabil och jättenyttig för oss, säger Tony Mårtensson som spelade en halv säsong tillsammans med honom i SKA St. Petersburg.

394 matcher i KHL, en Gagarin Cup-titel, en VM-turnering med Ryssland. Den typen av spelare ser vi inte direkt ofta i HockeyAllsvenskan. Men till hösten får vi se det, då Nikolai Belov kommer spela med Almtuna.

32-åringen har inte spelat hockey sedan säsongen 16/17 då han spelade för Traktor Tjeljabinsk i KHL. Nu gör han comeback och återförenas med en tidigare lagkompis, Tony Mårtensson  Duon spelade ihop i SKA St. Petersburg.

- Det är en jäkla bra kille som verkligen spelar för laget och har jättefina meriter från KHL och ryska landslaget. Han kommer att vara defensivt väldigt stabil och jättenyttig för oss, säger Mårtensson till Almtunas sajt.

Belov spelade VM 2011 och vann Gagarin Cup med St. Petersburg fyra år senare. Han är spelklar redan till Almtunas match mot Huddinge i morgon men laget är inte uttaget ännu.

Den här artikeln handlar om: