Sök
Tommy Boustedt.
Ronnie Rönnkvist
Damhockey

Förbundets svar på Damkronornas strejk

Damkronorna har gått ut i strejk i protest mot dåliga förutsättningar och dåligt bemötande. Nu svarar Svenska ishockeyförbundet genom generalsekreterare Tommy Boustedt på agerandet.
– Vi är förvånade, skriver han i ett pressmeddelande.

Tidigare i dag gick 43 spelare gemensamt ut och bojkottade Damkronornas uppstart på säsongen. I en skrivelse meddelade de att de inte kommer att dyka upp på träningslägret på Bosön i morgon bitti och inte heller delta i den femnationsturnering som spelas i Finland nästa vecka.

Under eftermiddagen skickade Svenska ishockeyförbundet genom generalsekreterare Tommy Boustedt ut en kortfattad reaktion på bojkotten.
– Vi är förvånade över det besked vi nu nåtts av. Förbundet har inga ersättningar till några spelare i något landslag, vi gör ingen skillnad på dam- och herrlandslag, skriver han. 
– Den ersättning som spelarna har vid landslagssamlingar står respektive klubb för genom de avtal Svenska Ishockeyförbundet har med ligor och klubbar på de högsta nivåerna.

Han skriver vidare att det avtalet som finns mellan förbundet och SDHL förnyades inför säsongen.
– Där övergick vi till samma modell som gällt inom herrhockeyn i många år. Avtalet innefattar möjlighet för klubbarna genom SDHL att utveckla och förbättra de ekonomiska förutsättningarna genom att själva disponera de kommersiella rättigheterna.


Du kanske även vill läsa: BODIN: Många frågetecken kring Damkronornas bojkott Damkronorna har fått nog – 43 spelare går ut i strejk Den här artikeln handlar om: