Sök
Alexander Sundström
Bildbyrån
Hockeyettan

Forne SHL-spelaren blir tränare i Hockeyettan

Han var assisterande tränare till Fredrik Söderström i Storhamar förra säsongen. Nu blir Alexander Sundström assisterande tränare i Vännäs.

2017 lade Alexander Sundström ned sin spelarkarriär efter en säsong i Herlev och Björklöven. Han klev sen in som huvudtränare för Björklövens J20-lag en säsong innan han fick chansen som assisterande tränare till Fredrik Söderström i Storhamar.

Nu är den tidigare SHL-profilen tillbaka i Sverige igen, som assisterande tränare i Vännäs HC i Hockeyettan. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

- Väldigt glädjande att alla pusselbitar föll på plats så att vi kunde göra klart med Alexander. Han har en väldigt bred hockeyerfarenhet och vet verkligen vad som krävs för att vinna matcher och lyckas som spelare. Dessutom har han samma syn som föreningen och Anders Näverlind om hur hockey skall spelas och spelare utvecklas, säger klubbdirektör Erik Åström.

"Vill bedriva en seriös verksamhet"

32-åringen Sundström ser fram emot sitt nya tränaruppdrag.

- Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och människorna som är inblandade. Vännäs vill bedriva en seriös och proffsig verksamhet med ambitionen att utveckla individer vilket jag tror kommer passa mig utmärkt.

Som spelare förknippades Alexander Sundström förmodligen mest med Björklöven och Bryäs.

Den här artikeln handlar om: