Sök
Adam Erne.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
NHL

Inte kommit överens – nu trejdar Tampa forwarden

Tampa Bay Lightning och forwarden Adam Erne har inte lyckats enas om ett nytt kontrakt. Nu väljer klubben att trejda honom till Detroit Red Wings.

Adam Erne draftades av Tampa Bay Lightning i andra rundan 2013. Men det var först under årets säsong som den JVM-meriterade 24-åringen lyckades etablera sig i NHL. På 65 matcher med Lightning svarade han för sju mål och 20 poäng.


När han blev restricted free agent efter säsongen har amerikanen och klubben inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt. I stället valde Lightnings general manager Julien BriseBois på onsdagen att trejda Erne.

Han skeppades till Detroit Red Wings i utbyte för ett fjärdeval i draften nästa sommar.

Lightning har haft problem att få utrymme under lönetaket under sommaren. Det har gjort det svårt för klubben att förlänga genombrottsmannen Brayden Points kontrakt. Ett kontrakt som förväntas bli omfattande efter att den 23-årige kanadensaren svarat för 41 mål och 92 poäng förra säsongen.

Adam Erne har under NHL-karriären gjort 114 framträdande för Lightning.

Du kanske även vill läsa: Köptes ut av Rangers - ex-stjärnan till topplag Den här artikeln handlar om: