Sök
Viktor Lodin.
Bildbyrån/Ola Westerberg
SHL

Sänkte länsrivalen med övertidsmål i derbyt

Det krävdes förlängning. Väl där klev Viktor Lodin fram och sköt Örebro till en 5–4-seger mot Bik Karlskoga i kvällens träningsmatch i Nobelhallen.

Det var svängigt värre när Bik Karlskoga och Örebro drabbade samman i ett länsderby på onsdagskvällen. Det värmländska hemmalaget rivstartade med två mål innan klockan hunnit tre minuter in i matchen. 

Jesper Kokkonen gjorde 1–0 följt av Tor Immo 2–0 innan Linus Öberg skänkte Örebro syre genom sin reducering i första periodens slutminut.

Målet gav gästerna lite råg i ryggen. I andra perioden vände man underläget till ledning i ett nafs. Nyförvärven Aaron Irving och Daniel Muzito Bagenda gjorde mål med 28 sekunders mellanrum. Bik Karlskoga avslutade dock perioden med en kvittering sedan HV71-värvningen Max Wennlund hittat rätt sent i mittenakten.

Irving blev tvåmålsskytt i tredje perioden när han satte 4–3, men hemmaspelarna hade en sista push i sig. I slutminuten fixade den tidigare Örebrospelaren Filip Ahl 4–4 och skickade matchen till förlängning. 


Där blev Viktor Lodin matchvinnare med ett snyggt mål. 

Forwarden, som draftades av Ottawa Senators i juni, kom fri med Karlskogas målvakt Henrik Lundberg och överlistade honom med en snygg dragning.

Den här artikeln handlar om: