Sök
Tomi Karhunen
Finska ligan

Tidigare Brynäsmålvakten lämnar KHL - klar för ny klubb

Efter succén i Brynäs och efter att ha avslutat säsongen i KHL återvänder Tomi Karhunen till Finland. Han är klar för Pelicans.

Tomi Karhunen gjorde succé i Brynäs under inledningen av förra säsongen. Hans avtal med klubben bröts dock när Joacim Eriksson kom tillbaka från sin långa skadefrånvaro. Karhunen flyttade då till kinesiska Kunlun Red Star i KHL.

Men nu lämnar han Kina och KHL och flyttar hem till Finland. 29-åringen är klar för spel i Pelicans kommande säsong, skriver de på sin hemsida. Han ersätter det tjeckiska storlöftet Jakub Skarek som ska spela AHL-hockey för New York Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers nästa säsong.

Har vunnit tre finska guld

Den 29-årige målvakten har skrivit ett ettårskontrakt med den Lahti-baserade klubben.

- Karhunen ger oss en mängd erfarenhet och skicklighet och kommer bilda ett mycket starkt målvaktstandem med Atte Tolvanen, säger sportchefen Janne Laukkanen.

Tomi Karhunen har vunnit tre finska mästerskapsguld med Kärpät (2014 och 2015) och Tappara (2016). 2016 var också senast han spelade i den finska högstaligan. Han har även ett guld i den slovakiska ligan. Pelicans slutade trea i ligan förra säsongen men åkte ut redan i kvartsfinal.

Den här artikeln handlar om: