Sök
Tobias Lindberg.
SHL

Trejdades två gånger i fjol – nu flyttar han hem till Sverige

Han har trejdats fem gånger under sin tid i Nordamerika – varav två gånger förra säsongen. Nu väljer forwarden Tobias Lindberg att flytta hem till Sverige och SHL.

2014 flyttade Tobias Lindberg till Nordamerika. Fem år senare återvänder han till Sverige. För Stockholm Direkt meddelar forwarden att han är klar för SHL-nykomlingen IK Oskarshamn.
– Efter fyra år i AHL var det dags för något nytt och det känns roligt att vara tillbaka i Sverige. Riktigt skönt att vara hemma igen. Det är en nytändning och jag har mycket självförtroende. Jag vill känna att jag älskar att vara på rinken igen och få tillbaka glädjen igen, berättar han för tidningen.

Lindbergs tid i Nordamerika har varit en berg- och dalbana. Som sistaårsjunior blev han OHL-mästare och vann Memorial Cup med Oshawa Generals. Året därpå hamnade han i Ottawa Senators organisation varpå han trejdades till Toronto Maple Leafs – och fick göra sex NHL-matcher.

SPELADE FÖR TRE OLIKA KLUBBAR

Det blev också de enda matcherna han spelade i NHL under sina fem år i Nordamerika. I stället gjorde Lindberg totalt 225 AHL-matcher – och blev trejdad inte mindre än fem gånger. Förra säsongen representerade han tre olika AHL-klubbar, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Belleville Senators och Chicago Wolves. På 61 matcher stod han för fem mål och 16 poäng.

Han hoppas att hemkomsten ska hjälpa honom hitta rätt i karriären igen.
– Det finns även en stor chans till att jag kan få mycket speltid och hjälpa laget med det jag kan bäst. Förhoppningsvis kan jag få en ledande roll i laget, både defensivt och offensivt, säger han till Stockholm Direkt.

Kontraktet med IKO uppges vara skrivet på ett år.

Den här artikeln handlar om: