Sök
Lucas Sandström
HockeyAllsvenskan

"Blev många sömnlösa nätter"

Förra säsongen hamnade han i rampljuset på grund av ett par uppmärksammade avstängningar. Nu är Lucas Sandström kontraktslös inför kommande säsong - och tror att det som hände förra säsongen kan ha påverkat klubbarnas syn på honom.
– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag trodde det skulle vara klart nu, säger han till hockeysverige.se.

Han brukar vara stabil kring 20+ och 30+ när det handlar om poäng per säsong i HockeyAllsvenskan. Men 29-årige Lucas Sandström går alltjämt utan kontrakt, trots att vi kommit till mitten av augusti och han gjorde 28 poäng på 43 matcher i nästjumbon Almtuna förra säsongen.

Den förra säsongen var märklig. Poängmässigt gjorde han det riktigt bra, men samtidigt var han seriens mest utvisade spelare och drog på sig två avstängningar. Först fick han tre matcher för att ha slagit en domare över skridskorna, och sen fick han ett elvamatchersstraff för att påståtts ha knuffat en domare. 

Nu berättar forwarden om den jobbiga perioden.
– Det var tufft för mig. Speciellt att jag blev avstängd elva matcher i det läge vi var med laget också. Det var riktigt tufft att stå på sidan i det läget. Jag tog allting som hände ganska hårt, måste jag erkänna. Men det är mitt eget ansvar att inte sätta mig i de situationerna. Det ska liksom inte finnas något att diskutera, inleder Fagerstasonen och fortsätter:
– Sen tror jag att de flesta som sett situationen tycker att straffet i sig var väldigt hårt. Det kändes som att de ville sätta ett exempel. Men jag ska inte hamna där från början. Det är läxan jag lärt mig.

"Säkert ingen fördel, i alla fall"

Sandström menar att han tror att straffet kan ha blivit extra hårt för att det var just han.
– Det blir ju inte direkt lättare, kan jag väl säga utan att skylla ifrån mig. Det kanske är enklare att statuera exempel på en kille som har det ryktet jag har, så att säga. Som jag sa så tror jag att majoriteten tycker att det var ett ganska hårt straff. Men det går inte att älta det där, jag har släppt det för längesen. 


Nu står som sagt forwarden utan kontrakt, och han tror att förra säsongens händelser kanske kan ha legat honom i fatet i klubbjakten.

– Det är säkert ingen fördel, i alla fall. Men samtidigt, hockey-Sverige är litet och dom som verkligen känner mig vet hur jag är. Så jag vet inte om det har påverkat så mycket egentligen, men några dörrar kanske har stängts. Och det är väl inget konstigt. Men om man säger så här: Jag siktar ju inte på en liknande säsong nästa säsong. Då vill jag spela varenda match såklart, försäkrar han.

180921ts088-1562182907.jpeg


Nu tränar Lucas Sandström både på egen hand och med Fagersta AIK, till vardags i Hockeytvåan. Något annat än att han ska spela hockey även kommande säsong finns inte.
– Ja, jag siktar på att spela såklart. Det är min tanke. Jag har en massa krokar ute men mer än så vet jag inte. Min plan var att spela utomlands men jag är öppen för allting och har inte stängt dörren till något. Förhoppningsvis kan jag ha något klart den närmaste veckan eller så.

Är du nära något nu?
– Jag har haft lite grejer på gång men det har inte känts riktigt rätt. Så det är svårt att säga. Inget jättenära just nu kanske.

Öppnar för HockeyAllsvenskan  

Du säger att du siktar utomlands, men är det HockeyAllsvenskan du hoppas på om du ska spela i Sverige?
– Jag har inte stängt dörren till något. Jag har inget emot att spela i HockeyAllsvenskan. Det är inga konstigheter. Det är en bra liga där de spelas bra hockey. Men tanken har hela tiden varit att prova på att spela utomlands.

Du har inte tröttnat på långa bussresor i HockeyAllsvenskan?
– Det är klart det kan vara segt att åka med buss i sju, åtta timmar. Men ärligt talat: Vi har det väldigt bra i Sverige. Det är ingenting som är jobbigt egentligen. Däremot har jag pratat med några som är utomlands och de är väldigt nöjda. Många säger att de borde åkt iväg för längesen. Så det låter ju bra. Men det beror förstås också på var man hamnar.

Sandström berättar att han trodde han skulle ha något jobb klart till kommande säsong vid det här laget.
– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att jag trodde det skulle vara klart nu. Man vill ju helst vara klar så tidigt som möjligt. Men marknaden är så här. Det kan bli så här ibland. Det handlar om att ha is i magen, även om det inte är en optimal situation. Men jag kan förstås inte vänta hur länge som helst.

bb181006ma033-1565858738.jpg


"Var inte bara kattskit"

Fjolårssäsongen var tung. På det personliga planet, med de uppmärksammade avstängningarna, men framför allt med Almtuna som ju åkte ur HockeyAllsvenskan i Kvalserien.
– Det var en riktig missräkning. Vi tyckte vi hade ett bra lag som skulle till playoff, det var liksom inget snack. Men den här ligan är så pass jämn så om du hamnar lite fel och tappar ett par procent så är man inte bättre än något lag. Sen kom vi in i en ond spiral och fick inte stopp på blödningen. Vi förlorade för många matcher i rad och kunde inte knyta ihop säcken när vi hade ledningen. Det är små marginaler mellan att vara ett vinnande och förlorande lag. HockeyAllsvenskan måste vara en av världens jämnaste ligor och den är helt omöjlig att tippa. Det är de som får ihop laget och hittar ett go och lite kemi som gör en bra säsong. Inte det laget som är bra på pappret, konstaterar Lucas Sandström. 

Hur mådde du i den situationen ni var i under förra säsongen?
– Det blev många sömnlösa nätter där man låg och funderar på hur man skulle ha gjort saker bättre i olika situationer. Samtidigt är det lätt att gräva ned sig för mycket när det blir så som det blev också.
– Men de var absolut ingen fel på viljan i laget. Det är svårt att sätta fingret på varför det blev så dåligt. Det kändes som att vi aldrig var bra samtidigt, vi synkade aldrig, från målvakt till forwards. Det blev ryckigt och vi var bra i olika delar av matcherna men sällan samtidigt.

Jag gissar att du är ute efter dubbel revansch nästa säsong.

– Absolut, jag är taggad att få dra igång någonstans. Men det var ingen katastrof rent personligen. Tar man bort avstängningarna är jag relativt nöjd med min egen prestation. Det var inte bara kattskit, avslutar Lucas Sandström.

Idag 19:00
Västerviks IK - Södertälje SK
1 2.10
X 3.80
2 3.10
Idag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.25
X 4.25
2 2.60
Tisdag 01:00
Tampa Bay Lightning - New York Islanders
1 1.91
X 4.20
2 3.45
Tisdag 01:00
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
1 1.79
X 4.30
2 3.80
Tisdag 01:30
Ottawa Senators - Boston Bruins
1 3.50
X 4.20
2 1.88
Tisdag 03:00
Colorado Avalanche - Calgary Flames
1 2.02
X 4.20
2 3.15
Onsdag 01:00
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
1 1.88
X 4.10
2 3.60
Du kanske även vill läsa: Almtunaforwarden kritisk mot långa avstängningen: ”Kontakten är obefintlig” Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten