Sök
190419 Ishockey, NHL Apr 18, 2019; Winnipeg, Manitoba, CAN; Winnipeg Jets right wing Kevin Hayes (12) celebrates his first period goal against the St. Louis Blues in game five of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Bell MTS Place. Mandatory Credit: James Carey Lauder-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
NHL

"Skulle bara skriva på för dem om han blev överbetald"

Många vill göra gällande att Kevin Hayes blev en av sommarens mest överbetalda spelare i sitt sjuårskontrakt med Philadelphia. Men enligt uppgifter till TSN:s Frank Seravalli krävde Hayes att bli just överbetald.

Kevin Hayes kostade ett förstaval för Winnipeg när de plockade in honom vid trade deadline. De hade dock ingen möjlighet att förlänga med honom och därför trejdade de iväg rättigheterna till att förhandla ett nytt kontrakt med honom till Philadelphia, i början av juni. De fick ge upp ett femterundeval för att få honom.

Efter två veckors förhandlingar skrev Kevin Hayes på ett jättekontrakt på sju år, värt över sju miljoner dollar per år. Ett saftigt kontrakt för en 27-åring som gjort 55 poäng som bäst under en NHL-säsong och snittat 0,6 poäng per match under NHL-karriären.

"Förstår inte varför de slösade ett draftval"

Nu kommer uppgifter som säger att Kevin Hayes inte var speciellt sugen på att skriva på för Philadelphia. TSN:s Frank Seravalli berättar om en episod som utspelade sig dagen innan den sjunde och avgörande Stanley Cup-finalen.

- Jag förstår inte varför de slösade ett draftval på att få honom. Inget annat lag skulle nog ha kommit i närheten av det Flyers erbjöd ändå. Och om något lag hade gjort det så hade Kevin Hayes bara väntat till den första juli (då han blev free agent), säger han i TSN Radio.

- Jag var med en NHL-spelare kvällen före den sjunde finalmatchen och den spelaren hade stött på Kevin Hayes på stan i Boston, som ju är hans hemstad. Han sa: "Jag sprang precis ihop med Kevin Hayes. Han sa att det enda som skulle kunna få honom att skriva på för Flyers var om de skulle överbetala honom".

TSN-journalisten menar att Flyers gav Hayes några hundra tusen dollar för mycket.

- Hur mycket överbetalade de honom med? Det är svårt att säga, men åtminstone 600 000 eller 700 000 dollar per år. Och så gjorde de det i sju år.Du kanske även vill läsa: UPPGIFTER: Centerstjärnan ska ha skrivit långtidskontrakt Den här artikeln handlar om: