Sök
Mattias Bäckman.
Josefine Loftenius/Bildbyrån
SHL

"Det har varit upp och ner psykiskt och mentalt"

Skador spolierade stora delar av fjolårssäsongen. Efter nio långa månader kunde igår Linköpingsbacken Mattias Bäckman göra comeback i LHC-tröjan i träningsmatchen mot Djurgården.
– Det var jättekul, det var längesen sist, säger Bäckman till Linköpings hemsida.

Mattias Bäckman begränsades till 18 matcher ifjol innan en svårdefinierad skada i höft-, rygg- och ljumsktrakten satte stopp för vidare spel redan i november.

I går kunde den Tre Kronor-meriterade backen återigen dra på sig Linköpingströjan när LHC träningsmatchade mot SHL-konkurrenten Djurgården i östgötska Mjölby. 

"FÖRVÅNANSVÄRT BRA"

Matchen var Bäckmans första på nio månader.
– Det var jättekul, det var längesen sist. Det har varit upp och ner psykiskt och mentalt för mig i sommar, men det var kul att få göra min första match. Tyvärr lyckas vi inte vinna, men det är så det är. Det var kul att få vara med gänget igen, säger Bäckman till klubbens hemsida.

Kroppen kändes bra efter comebacken, menar 26-åringen.
– Det känns förvånansvärt bra, ändå. Jag trodde att det skulle kännas värre. Vi får se imorgon och i helgen hur det känns efter att jag fått några dagars vila efter match.

Matchen slutade 5–2 i Djurgårdens favör.
– 5–2 tycker jag inte speglar matchen riktigt. Jag tycker att det är en ganska jämn match ändå. Men det var första matchen, jag tror alla känner att det är skönt att ha fått göra första matchen.

Bäckman återvände till Linköping inför förra säsongen efter att han spenderat två säsonger i Nordamerika och en säsong i schweiziska Kloten.

Den här artikeln handlar om: