Sök
Japan tar Damkronornas plats i femnationsturneringen i Finland.
Kalle Parkkinen / Newspix24
Damhockey

Efter bojkotten – de tar Damkronornas plats

Damkronorna bojkottar veckans landslagsläger och nästa veckas femationsturnering i Finland som en del av en protest mot Svenska Ishockeyförbundet. Nu står det klart att Japan tar Sveriges plats i turneringen, rapporterar SVT Sport.
– Som tur är har vi tagit med outsidern Japan – så det kan rädda turneringen, säger Finlands förbundskapten Pasi Mustonen.

I onsdags kom beskedet att 43 landslagsaktuella spelare bojkottade Damkronornas uppstart på säsongen. Man meddelade via en skrivelse att de varken skulle dyka upp på träningslägret som skulle dra igång på torsdagen eller på femnationsturneringen som spelas i Finland nästa vecka.

Damkronornas bojkott såg ut att ställa till det för de deltagande lagen i nästa veckas turnering, men nu står det klart att det finska ishockeyförbundet har kommit fram till en lösning. 

GÖR OM HELA PROGRAMMET

Japan, som slutade på en åttondeplats i vårens VM-turnering, ersätter svenskorna, rapporterar SVT Sport.
– Det jobbas ordentligt i bakgrunden nu på att göra om hela programmet. Som tur är har vi tagit med outsidern Japan – så det kan rädda turneringen. Alla lag får därmed sina fyra matcher om alla kan tänka sig att spela mot Japan, säger finske förbundskaptenen Pasi Mustonen till SVT Sport.

Mustonen, som är pappa åt Frölundaforwarden Joel Mustonen, visade i går sitt stöd för Damkronornas agerande.
– Om Sverige vill ha ett landslag i världstoppen ska förbundet åtminstone stå för ersättning för den förlorade arbetstiden. Det är skrattretande att svenska förbundet säger att de agerar lika mot alla, sade förbundskaptenen till nyhetsbyrån SPT enligt Norrländska Socialdemokraten.

Du kanske även vill läsa: Damkronorna har fått nog – 43 spelare går ut i strejk "Skrattretande att svenska förbundet säger att de agerar lika mot alla" Förbundets svar på Damkronornas strejk Den här artikeln handlar om: