Dominik Bokk redo för säsongen med Rögle
Bildbyrån
SHL

NHL-ambitionen bakom klubbytet: "Förväntar sig mycket"

ANNONS
Ytterligare en säsong i Sverige ska göra forwarden Dominik Bokk redo för NHL. Flyttlasset har gått från Växjö Lakers till Rögle för att bana väg över Atlanten.
– Jag hoppas och tror att jag kommer få lite fler chanser att visa upp mig, säger talangen till hockeysverige.se.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter två år i Växjö har Dominik Bokk hittat nytt hem i Ängelholm och Rögle. Men tanken är att Skåne bara ska bli ytterligare en hållplats för 19-åringen som strävar efter en plats i St. Louis Blues. 
– Det här är ännu ett steg mot en ny nivå. Jag vill spela i NHL såklart men det här är en nivå innan det. Jag hoppas att det går bra, säger han. 

För två säsonger sedan (2017-18) kom Bokk till Växjö från Köln. Lakers lockade honom för spel i J20, en inte helt enkel flytt för en junior – men den blev lyckad. Bokk noterade 41 poäng på 35 matcher i SuperElit vilket också gjorde att han kunde skriva in 15 SHL-matcher på sitt CV. På våren 2018 valdes han sedan i den första rundan, som nummer 25 totalt i NHL-draften av St. Louis Blues. 

Under förra säsongen blev han mer ordinarie i Lakers. Han snittade 12:28 minuter per match, 14:e mest bland lagets forwards. Ändå gjorde han 23 poäng på 47 matcher. Även om han trivdes bra i Växjö hoppas han att klubbytet ska ge fler möjligheter.
– Jag tycker att jag fick många bra chanser i Växjö och tror att jag kommer få det här också. Jag säger inte att det kommer bli annorlunda. Men jag hoppas och tror att jag kommer få lite fler chanser att visa upp mig, vad jag är bra på och hjälpa laget att vinna, säger han.

190312jo029-1562180376.jpegDominik Bokk i Lakers-tröjan. FOTO: Bildbyrån

”SKA SPELA MITT SPEL”

Dominik Bokk är en av de största forwardstalangerna i sin årskull. Kort efter att han draftats skrev han på sitt första NHL-kontrakt. Det innebär att han är utlånad till SHL av St. Louis Blues. Klubben, som vann Stanley Cup i våras, ser stor potential i tysken, men stressar inte med att plocka över honom till Nordamerika.
– Vi vill få honom närmare NHL-spel i den unga ålder han är, så det här är en bra situation för honom. Vi vill ha honom i lägen där han får vara produktiv och få sitt spel att växa, men samtidigt utmanar vi till nästa steg som är NHL, sa Blues utvecklingschef Tim Taylor till NHL.com i somras.

Bokk håller tät kontakt med Blues organisation och vet vilket jobb som krävs och vad de hoppas han ska kunna uträtta den här säsongen.
– Blues förväntar sig mycket av mig. Det gjorde det förra året också, men lite mer i år. Men de pushar mig inte till något. De säger åt mig att jobba varje dag och spela mitt spel.

Vad måste du bli bättre på?
– Jag måste bli starkare. Det är det viktigaste. Jag jobbar hårt för det. Jag kan bli bättre på allt, men styrkan är nog nummer ett just nu, säger han.

Om planen går i lås och Dominik Bokk utvecklas både i gymmet och på isen är chansen stor att han får slåss om en Blues-tröja redan till nästa säsong.
– Vår plan är att ha honom i Sverige i ett år till innan vi tar hit honom. Låta honom bli lite starkare, säger Taylor. 

bokk-gymmet-1567500477.jpgNågra extra timmar på gymmet – det lär det bli för Dominik Bokk under vintern. FOTO: Bildbyrån.

"CHANS ATT GÖRA NÅGOT BRA"

Framtiden må vara utstakad för Dominik Bokk som redan känner att han hittat rätt i Rögle. Under försäsongen har den nya hemmapubliken fått se prov på hans teknik och offensiva spel.
– Det har varit kanon så här långt. Vi har ett bra lag med bra killar och det har varit kul Jag hoppas det fortsätter så.

Rögle inleder säsongen med match hemma mot HV71 den 14 september. Sedan börjar jakten på en slutspelsplats. Rögle gick till PlayIn i våras, med Dominik Bokk som ett av klubbens nyförvärv är planen att de ska gå ännu längre i år. 
– Jag ser väldigt mycket fram emot premiären. Jag tycker vi har ett bra lag så jag tror vi har en bra chans att göra något bra den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch