Andreas Hjelm intervjuas av Björn Oldéen.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Blev inte kvar i AIK - får kontrakt hos konkurrent

ANNONS
Andreas Hjelm sade nyligen i en intervju med hockeysverige.se att dörren för en återkomst till AIK var stängd från klubbens sida. Nu får han i stället ett korttidskontrakt med Björklöven.

– Med tanke på Alexander Hellströms skada och att han är borta en tid har vi sett ett behov av att komplettera vår backbesättning under hans frånvaro, säger sportchef Per Kenttä.

- Det är klart man lekt med tanken att det inte blir något. Nu har det ändå gått så pass lång tid, hela sommaren har passerat. Men jag är ganska lugn även om det inte blir något. Med den säsong jag hade så är det både kul och skönt att jag presterade bra om det nu visar sig att det blir sista året, så sade Andreas Hjelm i en intervju med hockeysverige.se förra veckan om hans osäkra framtid.

Men nu har backen fått kontrakt i HockeyAllsvenskan, med Björklöven.

– Jag tycker det ska bli jättekul att få komma till Björklöven och spela. Det ska bli extra kul att få komma till ett lag där jag känner så många sen innan. Jag hoppas kunna bidra med mitt passningsspel och erfarenhet till laget så att vi kan vinna så många matcher som möjligt framöver, säger Andreas Hjelm själv.

Den rutinerade försvararen kommer från en fin säsong där han gjorde 20 poäng. Avtalet med Björklöven sträcker sig över sju veckor. Andreas Hjelm har gjort 259 allsvenska matcher för Södertälje och AIK.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM