CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE
Sebastian Strandberg och hans Djurgården föll tungt mot Vienna Capitals.

Djurgårdens kollaps – utbuade av hemmapubliken

Djurgården åkte på en tung förlust mot Vienna Capitals på hemmais under fredagen. Österrikarna kunde vinna med klara 6–3 efter en kollaps i den tredje perioden från hemmalaget.

Nej, fredagskvällens match mot Vienna Capitals är förmodligen en match som Djurgården helst av allt bara vill glömma.

Stockholmarna föll i kvällens CHL-match mot österrikarna med klara 6–3 efter att man släppt in tre snabba mål i den tredje perioden. Djurgården hade ett uddamålsunderläge inför den tredje perioden, men lyckades snabbt kvittera genom ett läckert handledsskott signerat Marcus Högström.

"INGEN BRA FREDAGSKVÄLL"

Efter Högströms kvitteringsmål gick det dock bara utför för hemmalaget. Ty Loney återgav Capitals ledningen i öppningen av den tredje perioden och kort därefter kunde SHL-bekantingen Sondre Olden utöka gästernas ledning. Spiken i kistan sattes senare av Taylor Vause, när denne prickade in 6–3-pucken bakom Niklas Svedberg med drygt åtta minuter kvar av perioden.

När slutsignalen ljöd på Hovet buades hemmaspelarna ut av sina supportrar.
– Djurgården kommer inte upp alls. De gör det svårt för sig själva, tappar mycket puck... Det är ingen bra fredagskväll, sade SVT:s expert, tillika ex-djurgården, Dick Axelsson efter matchen.

Djurgården får ingen längre tid på sig att gräma sig över förlusten, då man ställs mot polska Tychy hemma på Hovet redan på söndag.

DJURGÅRDEN – VIENNA CAPITALS 3–6 (1–1, 1–2, 1–3)
Djurgården: Albin GreweAnton HedmanMarcus Högström
Vienna Capitals: Ty Loney (2),Mark FloodNikolaus HartlSondre OldenTaylor Vause