Både Erik Brännström och Jonathan Davidsson blev målskyttar i Ottawas träningsmatch mot Winnipeg.

Flera svenskar imponerade för Ottawa

Ottawa Senators svenskar väntade inte direkt med att presentera sig på den nya säsongen. Både Erik Brännström och Jonathan Davidsson blev målskyttar i träningsmatchen mot Winnipeg Jets.

Erik Brännström är en av de största talangerna i Ottawas organisation. JVM-kaptenen fick redan göra två NHL-matcher förra säsongen och lär få fler chanser det här året. Speciellt om han fortsätter som han började i natt.

Ottawa mötte Winnipeg i en träningsmatch som ingår i NHL-klubbarnas rookieläger. Totalt är 42 svenskar på plats i Nordamerika för att visa upp sig.

Brännström var en av flera svenskar på isen och var även den som hade störst avtryck på matchen. I början av den andra perioden pangade han in ett slagskott från blålinjen, ett mål som innebar 3-1 till Ottawa. Senare i perioden noterades han även för en assist efter att ha passat fram till Logan Brown som var Ottawas förstaval i draften 2016.

Tidigare djurgårdaren nätade

Backtalangen var dock inte den enda svensken som fick näta. I den andra perioden klev även 22-årige Jonathan Davidsson fram och tryckte in en puck. Han kunde enkelt peta in pucken i öppet mål efter att ha fått en lysande passning av Josh Norris

Forwarden, som de senaste åren har spelat i Djurgården, började därmed på bästa sätt i sin nya miljö då han satsar på att etablera sig i Nordamerika.

Den tredje svensken i Ottawa som utmärkte sig var målvakten Filip Gustavsson. Den tidigare JVM-keepern räddade 22 av 23 skott i matchen som slutade 8-1 till Ottawa Senators.