Ted Brithén showade i Rögles genrepsseger borta mot Växjö.

Brithéns stora show – när Rögle vände och genrepsvann

Växjö såg ut att gå mot en betryggande genrepsseger mot Rögle under tisdagskvällen. Då klev bortalagets Ted Brithén in i handlingarna och slog till med ett äkta hattrick. Gästerna kunde till slut vinna SHL-försäsongens sista match med 5–4 efter förlängningsspel.

Liksom förra året blev försäsongen en succé för Rögle. Efter att Ängelholmslaget vände ett 0–3-underläge till seger i kvällens genrep mot Växjö stod det klart att man gått segrande ur sju av de åtta matcher man spelade under försäsongen.

Växjö hade en 3–0-ledning långt in i den andra perioden efter att Martin Lundberg gett hemmalaget ledningen i den första perioden innan Richard Gynge kunde pricka in två powerplay-mål i mittperioden.

Upphämtningen började med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden, då Anton Bengtsson kunde styra in 1–3-reduceringen bakom Viktor Fasth i Växjö-målet.

TRE MÅL – PÅ MINDRE ÄN TOLV MINUTER

I den tredje perioden fullbordades sedan vändningen efter en stor uppvisning av Ted Brithén. Rögleprodukten sköt tre mål inom loppet av elva minuter och 24 sekunder, vilket innebar att den 28-årige centern stod för ett äkta hattrick.

Emil Pettersson lyckades kvittera i matchens slutminuter då hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre, men i förlängningen kunde Rögle dra det längsta strået när Éric Gélinas backskott överlistade Fasth.

Nu väntar några dagars uppladdning innan SHL-premiären går av stapeln på lördag. Rögle tar emot HV71, medan Växjö gästar Luleå i säsongens första SHL-match.

VÄXJÖ – RÖGLE 4–5 EFTER FÖRLÄNGNING (1–0, 2–1, 1–3, 0–1)