Karlberg, Horsky, Henrion, Dackell.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Det händer grejer i HockeyAllsvenskan
ANNONS

Det händer en hel del grejer i Hockeyallsvenskan dryga veckan innan seriestart. Här följer ett axplock av de senaste dagarnas viktigaste händelser.

  • Precis som jag siade om tidigare i somras, att det skulle bli en målvakt för mycket i MoDo, väljer klubben nu alltså att låna ut tredjemålvakten Oliver Dackell till Ö-vik hockey. Utlåningen gäller resterande delen av säsongen, men han kommer dock att vara namngiven för MoDo.

  • Björklöven väljer att skriva ett korttidskontrakt över sju veckor med Andreas Hjelm. Tanken är att han ska täcka upp för Alexander Hellström som för tillfället går skadad. Med Hjelm i truppen har nya sportchefen Per Kentää värvat hela fem spelare från det häftiga mötet mellan AIK och IKO i den hockeyallsvenska finalen som han på nära håll följde förra säsongen. Från AIK återfinns Brian Cooper, Alexander Deilert, Andreas Hjelm och Justin Crandall medan Alex Hutchings hämtas från Kentääs förra klubb IKO. Det återstår att se om det är ett gäng vinnare som plockats in eller inte.

  • AIK, som jag tippade på sjunde plats i det stora tabelltipset, har sedan dess gjort sig av med några tryout-spelare samt förstärkt offensiven på ett bra sätt. Oscar Milton hämtades från Almtuna, löftet Marcus Karlberg lånades in från Leksand samt det senaste nyförvärvet John Henrion. John firade stora triumfer i Asplöven säsongen 2014-15 där han i överlägsen stil vann skytteligan när han pangade in 33 baljor, vilket ledde till ett SHL-kontrakt. Jag tror inte att vi kan förvänta oss 33 baljor i vinter men helt klart förstärker han AIK:s offensiva hot betänkligt. Min tippade sjundeplats för Stockholmslaget kanske var i blygsammaste laget men man får komma ihåg att den gjordes innan lagets tre senaste offensiva tillskott.

  • Almtuna väljer att låna in Hampus Harlestam. Hampus, som spelat i Hockeyettan de senaste sex säsongerna, värvades till Oskarshamn av sin tidigare sportchef Daniel Stolt. Efter några veckor på is väljer IKO nu att låna ut Hampus som i min mening utan tvekan är redo för större uppgifter än spel i Hockeyettan. Det blir en intressant debutsäsong i ligan för den skicklige 26-åringen.

  • Den här veckans stora snackis är annars att KHK lät meddela att tränaren Phil Horsky valt att, på egen begäran, lämna sitt uppdrag på grund av familjeskäl. Det har viskats en del om att andra orsaker ska ligga som bakgrund till att Phil lämnar, vilka förmodligen kommer komma upp till ytan så småningom. Hur som helst är läget något brådskande för KHK som alltså står utan huvudtränare med endast en dryg vecka kvar till seriepremiären.

Som uppladdning inför starten av Hockeyallsvenskan får jag den roliga möjligheten att vara med och kommentera träningsmatchen mellan Vita Hästen och Västervik på onsdagskvällen. Två lag som har lite olika bekymmer är väl inte helt fel att påstå. Västervik som varit synnerligen stabila under försäsongen släppte in hela nio mål mot Almtuna senast. Karlin vill nog ha ett kvitto på att Västerviks bristfälliga defensiva insats senast bara var en tillfällighet medan Vita Hästen önskar att den offensiva potential laget ska uppenbara sig.

Du kanske även vill läsa:
ENGLUND: "Han är allsvenskans näst bästa värvning"
ENGLUND: "Han är allsvenskans näst bästa värvning"
ENGLUND: Det stora tabelltipset
ENGLUND: Det stora tabelltipset
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch