Niklas Hansson
Bildbyrån
EKHOLM: "Han motbevisade tvivlarna"
Rögle mot HV71. I en utsåld Catena Arena, Ängelholm vann hemmalaget med klara 4-0 efter en fullständigt bländande förstaperiod, minus de första fyra minuterna då gästerna var bättre. SHL-säsongen blev en smakstart för Rögle medan HV71 har en del att fundera över. Det här tar undertecknad med sig från matchen.

Efter 4-0 i första perioden hade Rögle inga svårigheter att hålla emot sina motståndare, som såg tröga ut, hade svårt att komma in på mål och överhuvudtaget skapa chanser mot Roman Will i Rögle-kassen Det var en premiär där ett lag såg redo ut, medan ett får fortsätta leta efter formen ett tag till.

Här är tre spaningar från matchen:

Gjorde sin första tävlingsmatch på svensk mark efter åren i Nordamerika och Texas. Många experter och tyckare har varit osäkra kring Hanssons status. I premiären visade han däremot ett formbesked. "Rightaren" stod rätt i banan, satte passningarna perfekt på bladen hos sina lagkamrater och bidrog i det offensiva spelet. Hansson noterades dessutom för en assist efter att ha stått för skottet som Tyler Matson styrde in till 1-0.

Niklas Hansson motbevisade tvivlarna i sin comeback till SHL. Fortsätter han som i dag har Rögle fått till en fullträff till värvning.

HV:s backar?

Om Niklas Hansson stod för stabilt passningsspel – gjorde hans back-kollegor på andra sidan ise det motsatta. HV:s försvarare slarvade, passade fel och uppträdde osäkert i egen zon. Två felpass innebar två Rögle-mål och tung uppförsbacke efter HV:s start av matchen som faktiskt såg lovande ut för gästerna.

Det ska naturligtvis tilläggas att HV:s forwards inte gjorde det enkelt för backarna alla gånger – men ska HV få till ett effektivt försvarsspel och ett flygande anfallsspel i fortsättningen måste förstapassen bli betydligt säkrare.

Zaar – Brithén – Everberg

Leon Bristedt saknas. Men i hans ställe har Dennis Everberg satt fortsatt stjärnglans på Rögles förstakedja.Everberg gjorde ett mål och Ted Brithén ett, riktigt snygga dessutom, och trion var farliga varje gång de kom in i anfallszon. Det här är en kedja som kan bli minst lika bra som den Rögle hade med Daniel Zaarr – Brithen – Bristedt förra säsongen. När den sistnämde dessutom är tillbaka kan han spetsa till en annan enhet hos ängelholmarna. Ett delikat problem för tränartrion med Cam Abbott i spetsen.

Dessvärre för Rögles del tvingades Brithén utgå i den andra perioden efter att Zaar träffat honom med ett direktskott i huvudet. Brithen fördes till sjukhus för vidare kontroll. Rögle kan bara hoppas han är redo att spela på tisdag.

bb190914pa085-1-1568484242.jpgTed Brithén fick avbryta SHL-premiären.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

***

Några fler tankar ...

... På tisdag väntar ny kamp för Rögle när Malmö väntar i säsongens första skånederby. Det kan väl inte bli annat än en höjdare?

... HV sköt bara 15 skott på mål – frågan vem som ska göra mål för jönköpingslaget kvarstår

... Roman Will höll nollan i sin SHL-debut. Kanonstart för Rögles tjeckiske målvakt

... Lapp på luckan i Ängelholm är alltid roligt.

... det bäst är ändå att säsongen är igång!