Mardrömsstart för Växjö – åkte på fjärde raka förlusten

Under kvällen fullbordades den fjärde SHL-omgången med fyra matcher. Malmö fick vinna sin första match för säsongen medan Växjö fortsatt har det extremt tungt och fortfarande inte har tagit en enda poäng.

Malmö – Luleå 4-1 (1-0,2-0,1-1)

Malmö: Konstantin KomarekFrederik StormLars BryggmanEmil Sylvegård.
Luleå: Noel Gunler

Malmö har nu fått vinna sin första match den här SHL-säsongen. Efter tre raka förluster blev det till slut en vinst för Skånelaget efter att ha vunnit med 4-1 mot Luleå.

Det var inget snack om saken då Malmö hade det mesta av spelet från pucksläpp till slutsignal och vann skotten med 30-15. Lagkaptenen Fredrik Händemark ledde laget då han noterades för två assist i matchen.

Malmö avancerar nu och ligger ovanför kvalstrecket efter att ha tagit sin första seger. Luleå fick se supertalangen Noel Gunler sätta sitt första mål för säsongen men åkte på sin andra förlust.

Örebro – Frölunda 3-4 (1-0,0-1,2-3)

Örebro: Shane Harper 2, Christopher Mastomäki.
Frölunda: Rhett Rakhshani 2, Simon HjalmarssonRyan Lasch.

Frölunda lyckades till slut vinna en väldigt svängig historia i Örebro. De regerande mästarna hade ett enormt spelövertag under de två första perioderna och ledde skottstatistiken med 28-13 men det stod fortfarande 1-1.

I den tredje perioden kom Göteborgsklubben ut väldigt starkt och gick tidigt upp till en 3-1-ledning. Örebro kom dock tillbaka genom två mål av Shane Harper och matchen såg ut att gå till förlängning.

Med 35 sekunder kvar av matchen klev Frölundas största stjärna fram och avgjorde. Ryan Lasch satte sitt första mål den här säsongen vilket innebar 4-3 och lyckades då skjuta segern till mästarna.

De har nu tagit andra raka segern efter att överraskande ha förlorat de två inledande matcherna.

Växjö – Skellefteå 1-4 (0-3,0-0,1-1)

Växjö: Pontus Holmberg.
Skellefteå: Niclas BurströmRobin AlvarezAndreas WingerliJonathan Pudas.

Vad har hänt med Växjö egentligen?

Laget har satsat stort under sommaren och presenterat flera prestigevärvningar. Detta har gjort att laget har varit en av de stora favoriterna till SM-guldet. Just nu ser smålänningarna dock inte ut att vara i närheten av att spela som ett guldvinnande lag.

I kväll spelade Växjö sin fjärde match i SHL den här säsongen och åkte på sin fjärde förlust. Det tippade topplaget har noll poäng och ligger sist i ligan. De har det enda laget som fortfarande inte lyckats ta en enda poäng.
– Jag har varit sjukt imponerad av Växjö i många år. Men nu saknar jag drivet, pulseringen, draget och lite att det är allvarets stund, säger experten Niklas Wikegård i C Mores sändning och fortsätter:
– De får fem minuters powerplay. Man tar nästan inga skott. Jag är jätteförvånad. Jag har sådan extremt stor respekt för ledarstaben och Sam Hallam som är en av de bästa ledarna i Sverige. Men de har att jobba på. Det här känns inte bra.

Växjö fick väldigt tidigt chansen att spela powerplay i fem minuter då Skellefteås nyförvärv Pontus Widerström åkte på ett matchstraff för "late hit". De hade dock enorma svårigheter att komma till något farligt läge. I slutet av den första perioden stod det fortsatt 0-0  men på två minuter gjorde Skellefteå tre mål och redan där kändes matchen förlorad för Växjö.