Nick Olesen har fått match penalty efter gårdagens premiärmatch.
HockeyAllsvenskan

SSK-stjärnan anmäls till disciplinnämnden – ska ha förolämpat en motståndare

Först blev han målskytt, sedan ådrog sig Nick Olesen ett matchstraff i sin första HA-match med Södertälje. Dansken kommer även att stängas av en match då han bedömdes förolämpa en motståndare och riskerar ett ännu hårdare straff.
–  Jag vet inte om domaren förstod vad jag sade, säger Olesen till LT.

Nick Olesen såg ut att få en perfekt debut i sin nya klubb Södertälje. I den andra perioden sköt han in sitt första mål i SSK-tröjan vilket innebar 1-1 i mötet med Mora.

Med lite drygt halva den tredje perioden kvar att spela ådrog sig dansken dock ett matchstraff. Det var i en stökig situation vid spelarbåsen som domarna hittade en händelse som gav Mora ett fem minuters långt powerplay.

Enligt linjedomaren ska Olesen ha sagt något som bedöms som en grov förolämpning till en Mora-spelare. Det är oklart exakt vad dansken sade men enligt honom själv ska det ha rört sig om en förvirring kring språket.
– När jag är förbannad då pratar jag danska, jag vet inte om domaren förstod vad jag sade. Men det var inte vad jag sade, säger SSK-stjärnan till Länstidningen Södertälje.

STÄNGS AV – KAN FÅ HÅRDARE STRAFF

Domarteamet har valt att inte uttala sig om händelsen men efter matchen kom beslutet att matchstraffet uppgraderades till en match penalty. Detta innebär att han kommer att vara avstängd i Södertäljes nästa match mot Mora.
– Det är väldigt hårt, eftersom han inte ens vet vad jag säger på danska. Men det är han som bestämmer, säger Olesen om beslutet.

Under lördagen meddelade ligan att Nick Olesen har anmälts till disciplinnämnden för "unsportsmanlike conduct", det vill säga osportsligt beteende. Dansken riskerar därmed att bli avstängd i fler matcher än söndagens möte med Timrå.

Disciplinnämnden kommer med ett beslut om händelsen inom en snar framtid.