HV71 har fått den perfekta starten på SDHL-säsongen. I kväll spelade de sin fjärde match och har nu även tagit lika många segrar. Mot Djurgården var det Hanna Olsson som blev den stora hjälten då hon sänkte sin gamla klubb.

HV71 – Djurgården 4-1 (1-0,1-1,2-0)

HV71: Hanna OlssonMichelle LöwenhielmSidney MorinKaitlyn Tougas.
Djurgården: Allie Munroe.

HV71 fortsätter att trumma på i inledningen av SDHL. Efter segern mot Djurgården har klubben nu tagit fyra raka vinster och leder tabellen. Segerregissören i kvällens match var Hanna Olsson.

Olsson lämnade Djurgården mitt under brinnande säsong i fjol efter en tvist med klubben och ställdes nu mot sitt förra lag för första gången. Då var det hon som var överlägsen ute på isen och såg till att sänka sin gamla klubb.

Hon inledde med att skjuta 1-0 till HV innan 20-åringen passade fram till både Jönköpingsklubbens andra och tredje mål i matchen. Det enda målet som hon inte var inblandad i var 4-1-målet som kom i tom kasse.

HV71 var det klart bättre laget matchen igenom och vann skotten med 47-20.

Här näst väntar dock det största testet hittills för serieledarna. Då ska laget nämligen åka upp till Luleå för att ställas mot de regerande mästarna.

SDE – Modo 4-2 (1-2,0-0,3-0)

SDE: Savine Wielenga 2, Kelty Apperson 2.
Modo: Ronja MogrenLore Baudrit

Ett annat lag som har imponerat stor i säsongsinledningen är SDE. Laget tvingades kvala för att stanna kvar i SDHL i fjol men har startat den här säsongen på ett övertygande sätt.

I kväll kom säsongens tredje raka seger för klubben som är ett av endast två lag som ännu inte har tappat poäng, det andra laget är HV71. SDE ligger just nu trea i tabellen vilket måste ses som en smärre chock.

Mot Modo stod Stockholmslaget för en imponerande vändning då man låg under med 1-2 efter två spelade perioder. Bara nio minuter in i den tredje perioden hade SDE dock vänt på steken och ledde med 4-2 efter två powerplay mål.

SDE är det laget som har flest importer i hela ligan med 15 stycken. Det var även de som har levererat hittills i SDHL.

I fjol tog klubben bara fyra segrar efter ordinarie tid. Nu har de redan tagit tre vinster efter tre spelade matcher.