Joel Gistedt blev stor hjälte för Kristianstad då han höll nollan för andra matchen i rad.
HockeyAllsvenskan

Succémålvakten höll nollan för andra matchen i rad

Sex matcher spelades i kvällens allsvenska omgång. Mora har fortsatt väldigt svårt att göra mål medan Timrås superduo fortsätter att leverera. Joel Gistedt stal dock rubrikerna då han höll nollan för andra matchen i rad för sitt Kristianstad.

Björklöven – Almtuna 3–2 (2-0,1-2,0-0)

Björklöven: Alexander DeilertAlex HutchingsOskar Stål Lyrenäs.
Almtuna: Hampus HarlestamWilliam Wiå

Björklöven hade inlett på bästa möjliga sätt med tre raka segrar och var tabelletta inför kvällens match. Almtuna å sin sida låg sist efter att ha förlorat alla tre inledande matcher. Det var även Umeåklubben som fick en smakstart på kvällens match. De gick upp till 2-0 tidigt efter dubbla powerplaymål. Därefter tappade serieledarna och släppte tillbaka Uppsalalaget in i matchen.

Almtuna gjorde två mål på drygt tre minuter och matchen var utjämnad. Björklöven tog dock återigen ledningen vilket gjorde att Almtuna fick jaga i den tredje perioden.

De fick också ett jätteläge att kvittera då Brian Cooper i Umeålaget drog på sig ett matchstraff för clipping (bentackling) med drygt sex minuter kvar av matchen. Almtuna lyckades dock aldrig få hål på Mattias Pettersson som vaktade Björklövens kasse och matchen slutade 3-2.

Lagen stannar därmed på sina positioner, Björklöven är fortsatt serieledare medan Uppsalaklubben är tabelljumbo.

Karlskoga – Tingsryd 5–3 (0-0,3-0,2-3)

Karlskoga: Fredrik ForsbergGustaf ThorellFredrik HöggrenJesper KokkonenOliver Eklind.
Tingsryd: Filip Owesson 2, Simon Norberg.

Karlskoga repade sig efter bottennappet senast mot Vita Hästen. Då förlorade de med 4-0 och nu vann Boforslaget med

Efter en mållös första period kom topplaget igång i den andra, vann skotten med 15-4 och sköt tre raka mål. Snyggast var Fredrik Forsbergs mål då han pricksköt in pucken i krysset bakom Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet.

Vid ställningen 3-0, och senare 4-1, såg matchen ut att vara färdig men man ska aldrig räkna bort detta Tingsryd. Smålandslaget, som hade tio raka segrar innan de förlorade i förra omgången, kom tillbaka till 4-3 efter att Filip Owesson gjort två raka mål, det ena genom ett straffslag.

Närmare än så kom dock inte Tingsryd då Karlskoga kunde punktera matchen i tom kasse. Bofors har nu tre segrar av fyra möjliga medan smålänningarna har förlorat två raka matcher efter att ha inlett med två vinster.

Karlskrona – Timrå 2–4 (0-1,1-0,1-3)

Karlskrona: André NordstrandLukas Enqvist.
Timrå: Albin Lundin 2, Jonathan DahlénMorten Madsen

Ny succé av Timrås heta anfallsvapen Albin Lundin och Jonathan Dahlén. Duon sköt tre av lagets fyra mål i segermatchen mot Karlskrona.

Det satt dock hårt inne. Dahlén gav Timrå ledningen i den första perioden men Blekingelaget kom tillbaka och efter en händelserik start på den tredje perioden stod det 2-2. Matchen såg ut att gå till förlängning men då klev Albin Lundin fram.

Med 88 sekunder kvar att spela satte han 3-2-målet och en minut senare satte han även sitt andra mål genom att lägga in pucken i tom kasse.

Lundin leder alltjämt skytteligan med sina sex mål på fyra matcher medan Jonathan Dahlén är i poängligaledning med tio poäng hittills, detta då han även noterades för en assist i kvällens match.

Mora – Västerås 1–2 (1-1,0-0,0-1)

Mora: Emil Bejmo.
Västerås: Alexander LunsjöIsac Skedung

Två revanschsugna lag ställdes mot varandra i Dalarna. Båda klubbarna kom från två raka förluster där Mora hade fått den värsta käftsmällen efter att ha förlorat med 7-1 mot Modo.

Mora har dock fortsatt alldeles för svårt att göra mål. På de första fyra matcherna har dalaklubben bara lyckats få fyra puckar i nät. Det var också det som kostade segern i kvällens drabbning.

Det enda som räddade kvar dem var att målvakten Olof Lindbom återigen stod för en stark insats. Han räddade 33 av 35 skott men det hjälper ju knappast när Mora bara lyckas få iväg 16 skott mot VIK-kassen.

I den tredje perioden var det Isac Skedung som klev fram och avgjorde med knappt fem minuter kvar att spela.

Västervik – Kristianstad 0–2 (0-0,0-1,0-1)

Västervik: –
Kristianstad: Daniel AnderssonGustav Willman Borvik

Västervik var fortfarande obesegrade inför kvällens drabbning. På tre matcher hade de tagit tre segrar men ställdes mot en hungrig nykomling som fått massvis av energi efter att ha tagit sin första vinst någonsin i allsvenska sammanhang.

Då var det Joel Gistedt som höll nollan mot AIK, nu gjorde han det återigen. Mot AIK räddade han 21 skott. Nu var han ännu värre och stoppade alla 30 skott som han fick på sig och har nu alltså hållit nollan i över 120 minuters spel.

Målvakten, som tidigare har spelat i SHL med Frölunda, Leksand och Brynäs, säkrade därmed Kristianstads andra raka seger.

Västervik åkte dock på sin allra första förlust den här säsongen.