SDHL 1

HV71 tog revansch – nollade de regerande mästarna

Rond ett gick till Luleå/MSSK. Rond två går till HV71. Jönköpingslaget kunde vinna toppmötet efter en väldigt stark tredje period och tog därmed revansch efter gårdagens förlust. Även Modo fick vinna i kväll och tog därmed sin första seger.

Luleå – HV71 0–3 (0-0,0-0,0-3)

Luleå:
HV71: Sidney MorinDanielle StoneHanna Olsson.

Lagen möttes i går och då var det Luleå/MSSK som tog hem segern efter förlängning. Det blev en oerhört tajt tillställning även i kvällens drabbning.

De första två perioderna slutade mållösa, trots gott om skott och chanser åt båda håll. I den tredje perioden fick dock en av målvakterna kapitulera. HV-backen Sidney Morin klev fram i numerärt underläge och lyckades ge Jönköpingslaget ledningen, assisterad av Kennedy Marchment. De båda spelade tillsammans i Linköping i fjol och hittade varandra väldigt bra även i HV71.

Mot slutet av matchen kunde HV utöka två gånger och till slut vinna med 3-0. Morin noterades för ännu en assist och även backkollegan Jessica Healey hade en bra kväll då hon noterades för två assist.

Stor matchhjälte blev därmed målvakten Anna Amholt. I går räddade hon 29 av 32 skott när Luleå vann men nu tog hon revansch. Amholt motade alla 27 skott som hon fick på sig och höll därmed första nollan för säsongen.

HV71 är i fortsatt serieledning med sex spelade matcher. Den enda förlusten hittills kom i gårdagens match mot Luleå. De regerande mästarna åkte därmed på sin andra förlust den här säsongen och befinner sig på en femte plats.

Modo – Göteborg 4–3 (0-1,2-2,2-0)

Modo: Agáta SarnovskáKatia Clement-HeydraNathalie LidmanMarion Allemoz.
Göteborg: Anna BorgfeldtLouisa DurnellEmma Johansson.

Efter en väldigt tung säsongsinledning med tre raka förluster tog Modo till slut sin första seger i kväll, men det satt väldigt hårt inne.

Fjolårsjumbon ledde med både 2-0 och 3-1, främst efter en väldigt stark andra period. Därefter stod Modo för en vändning. Först reducerade Katia Clement-Heydra genom ett straffslag och i den tredje perioden kom Örnsköldsvikslaget tillbaka.

Kvitteringen kom i mitten av perioden och endast 13 sekunder senare hade Modo även tagit ledningen. Slutresultatet 4-3 höll sig efter att Klara Peslarova stod emot i målet på slutet och säkrade tre poäng för Modo.

Segern innebar att Modo nu klättrar upp ovanför kvalstrecket och ligger nu på den sista slutspelsplatsen. De har liga många poäng som Linköping men har nu bättre målskillnad. En placering ovanför Modo ligger Göteborg som har en poäng mer.