Evander Kane.

Stjärnans urspårning: "Det är ett stort skämt"

Evander Kane hamnade i hetluften i San Jose Sharks 5-1-förlust mot Vegas Golden Knights i natt. Sharks-forwarden fick matchstraff efter att ha uppträtt osportsligt mot domaren.

Mötena mellan Golden Knights och Sharks har blivit rival-liknande. Det späddes på med Sharks dramatiska vändning i slutspelet i våras och lär fortsätta in i den här säsongen. Matchen i natt var inget undantag. Totalt delades 114 utvisningsminuter ut. Värst var Evander Kane som fick 27. Mitt i den tredje perioden hamnade Kane i en duell med Vegas Deryk Engelland. Engelland delade ut cross-checkingar mot Kane som svarade med ett rapp med klubban. Rappet träffade dock inte bara Engelland utan också domaren. Sekvensen fortsatte med att domaren sedan välte omkull Kane som knuffade till domaren innan han fick lämna isen.
– Jag blev utskickad från matchen efter att domaren gett sig på mig, sa Kane till sinbinvegas efter matchen.

Händelsen gav Kane matchstraff.
– Vi kan snacka om att uppträda osportsligt mot domaren, men hur är det med att vara osportslig mot en spelare? Det är ett stort skämt, sa Kane.

Kane var i hetluften långt tidigare i matchen. Redan i andra perioden hamnade han i ett slagsmål med Vegas Valentin Zykov.
– Kane försökte bara brotta omkull honom. Han såg ut att vilja få det klart snabbt. Såg lite rädd ut om du frågar mig, sa Vegas-spelaren Ryan Reaves om slagsmålet.

VEGAS FÖRSTAKEDJA DOMINERADE

Vegas vann komfortabelt och skaffade sig måhända ett psykologiskt övertag inför kommande möten. Vegas vann komfortabelt efter förstakedjans uppvisning. William KarlssonJonathan Marchessault och Reilly Smith gjorde vars två poäng och låg bakom tre av hemmalagets mål. Smith och Karlsson spelade fram Jimmy Schuldt till 2-0 i den andra perioden. Marchessault ökade sedan på till 3-0 innan kedjan i den tredje perioden samarbetade till 5-1 och punkterade matchen.

William Carrier och Mark Stone nätade också för Vegas. Sharks mål sattes av Danil Yurtaikin

Nästa möte mellan lagen är på onsdag då de möts i NHL-premiären.