Eric Norin blev matchvinnare med sitt första SHL-mål.

Tidigare AIK-backen sänkte Djurgården – med första SHL-målet

Brynäs tappade 3–0 till 3–3 mot Djurgården. Då klev den tidigare AIK-backen Eric Norin fram och sköt segern till hemmalaget. Och det med sitt första SHL-mål.

Brynäs hade några svajiga matcher bakom sig inför tisdagens hemmamatch mot Djurgården. Inte minst då storförlusten hemma mot Leksand i senaste omgången som sved extra mycket.

Men i kväll var det ett annat Brynäs som klev ut på isen. De sköljde över Djurgården i första perioden, gick fram till 2–0 och hade total kontroll. Adam Brodeckis 3–0 i andra perioden borde kanske ha stängt matchen, men hemmalaget fick en liten svacka och det var allt som krävdes för att gästerna skulle komma tillbaka.

Två sena reduceringsmål från Djurgården skapade nerv inför tredje perioden. Där dömdes Manuel Ågrens försök till bredsida bort innan Tom Nilsson slutligen kvitterade till 3–3 efter en alldeles utsökt passning av Olle Alsing.
– Vi startar väldigt bra. Hela första och 17 minuter i andra. Sedan är det två minuter som förstör för oss. Vi blir lite ängsliga, säger Brynäs kapten Anton Rödin till C More.

JOSEFSON SKADAD

Han och hans lagkamrater skulle dock få sista ordet. Och man fick det genom en tidigare AIK-back. Eric Norin var nämligen den som dödade tillställningen till hemmalagets fördel i tredje perioden. Med sitt första SHL-mål i karriären, efter förarbete av Rödin, satte han 4–3 och avgjorde matchen.

Brynäs kliver upp till elfte plats medan Djurgården fortfarande är trea.

Noterbart är att Djurgårdens kapten Jacob Josefson tvingades kasta in handduken efter en knäskada i första perioden.
– Jag vet inte mer än att han inte kunde fullfölja matchen, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson efter matchen.

Brynäs – Djurgården 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)