Det blev seger för Rasmus Sandin i NHL-debuten.

"Undrade om jag var vaken eller om det var en dröm"

Både Rasmus Sandin och Dmytro Timashov fick riktiga smakstarter på sina NHL-karriärer. När de i natt NHL-debuterade i Torontos premiärmatch mot Ottawa stod båda för varsin passningspoäng när Leafs kunde premiärvinna med 5–3.

Efter att ha imponerat på Maple Leafs ledning under träningslägret tog både Rasmus Sandin, 19, och Dmytro Timashov, 23, plats i Torontos laguppställning i nattens premiärmatch mot Ottawa Senators.

Premiärmatchen blev en minnesvärd för den unga svenskduon. Som om det inte vore nog med att de fick vinna sin första match i NHL lyckades båda även skriva in sig i poängprotokollet.

Först hade Timashov en passningspoäng på Frédérik Gauthiers 1–1-mål i inledningen av den andra perioden innan Sandin sedan var inblandad i förarbetet till Trevor Moores 2–1-mål. Toronto kunde till slut vinna matchen med 5–3 efter att bland annat William Nylander haft en passningspoäng på Auston Matthews 3–2-mål i den andra perioden.

"HÄFTIG UPPLEVELSE"

Efter matchen medgav Rasmus Sandin att han varit tvungen att nypa sig i armen för att förstå vad han var med om ute på isen.
– Att först komma ut till spelarintroduktionen var rätt häftigt. Sen hade jag ett ögonblick där jag faktiskt undrade om jag var vaken eller om det var en dröm, säger Sandin till Toronto Sun.

19-åringen noterades för drygt nio minuters istid i sin första NHL-match och hade förutom passningspoängen även två skott på mål.
– Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men jag är självklart glad att vi vann matchen. Det var en häftig upplevelse att spela första matchen, säger Sandin.

I Ottawa noterades Erik Brännström för en passningspoäng.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 5–3 (0–1, 4–1, 1–1)