Carl Berglund var en av totalt sju målskyttar när Karlskoga vann med hela 9-1.

9-1. 9-1! 9-1!!

Karlskoga – Västervik 9–1 (3-0,3-1,3-0)

Karlskoga: Fredrik Forsberg 2, Nikola Pasic 2, David LiljaTor ImmoJesper KokkonenCarl BerglundFredrik Höggren
Västervik: Lukas Wernblom.

I förra omgången vann Karlskoga med 6-1 mot AIK. I kvällens match mot Västervik lyckades värmlänningarna på något sätt vara ännu värre.

Snacka om urladdning för Karlskoga som främst hade fått utdelning från sin förstakedja (Tor Immo, Filip Ahl och Oliver Eklind). Nu klev dock flera andra spelare fram, med Fredrik Forsberg i spetsen.

Han låg bakom nästan allt då han satte två mål samt passade fram till ytterligare tre för totalt fem poäng i matchen. Även junioren Nikola Pasic, utlånad från Linköping, fick bli tvåmålsskytt då Gislavedssonen satte sina två första mål i Karlskoga-tröjan.

VIK:s ungerska målvakt Ádám Vay hade verkligen ingen bra dag på jobbet då han bara lyckades rädda 26 av de 35 skott som han fick på sig. Fyra av Karlskogas totalt nio mål kom i powerplay.

I Västervik fick Lukas Wernblom bli målskytt direkt i sin nya klubb. För tolv timmar sedan var han fortfarande en Modospelare men sedan stod det klart att han skulle lånas ut till Smålandslaget och får göra debut redan i kvällens match. Då spräckte han även målnollan direkt.

Det hjälpte dock föga för VIK som var chanslösa mot Karlskoga. Hemmalaget vann skotten med klara 35-23 och kunde enkelt fixa seger.

Karlskoga har nu tagit poäng i sex av de sju första matcherna den här säsongen och återfinns i toppen av tabellen. Västervik har det dock mycket tungt och förlorade nu sin fjärde raka match, detta efter att ha inlett med segrar i de tre inledande matcherna.

Tingsryd – Björklöven 0–3 (0-0,0-0,0-3)

Tingsryd: –
Björklöven: Hardy Häman AktellJustin CrandallFredric Andersson.

Wow, Joe Cannata! På sina första fem matcher i HockeyAllsvenskan har amerikanen bara släppt in sex mål och under fredagskvällen fick 29-åringen hålla nollan för första gången för sitt Björklöven då han räddade alla 31 skott.

Stjärnmålvakten är en stor anledning till att Umeåklubben nu är de nya allsvenska serieledarna, detta trots att laget har en match mindre spelad än alla andra lag. Björklöven är också det laget som har släppt in minst mål hittills med endast åtta insläppta på sex matcher.

Kvällens match var mållös väldigt länge innan Hardy Häman Aktell spräckte matchens målnolla i början av den tredje perioden. Mot slutet av matchen kunde även stjärnan Justin Crandall utökade för Björlöven och där var matchen avgjord. Kaptenen Fredric Andersson punkterade sedan matchen i tom kasse.

Löven leder nu HockeyAllsvenskan efter att ha samlat in 16 poäng av 18 möjliga på de första sex matcherna.

Almtuna – Karlskrona 2–4 (0-1,1-1,1-2)

Almtuna: Alexander BjurströmChristian Hägg
Karlskrona: William PethrusDaniel NorbeMåns HermanssonLinus Karlsson.

Almtuna fick ta sin första seger för säsongen förra omgången då man lyckades besegra Södertälje på hemmais. Under fredagen var Uppsalalaget dock tillbaka på den förlorande banan igen.

Detta då man ställdes mot en mänsklig vägg i form av Arvid Ljung som stod på huvudet i Karlskrona-kassen. Almtuna hade bitvis ett massivt spelövertag och vann skotten med hela 42-16 men Ljung räddade 40 skott och var en stor anledning till att KHK lyckades komma undan med tre poäng.

Det är dock desto värre för Almtuna som nu återigen ligger sist i den allsvenska tabellen. Förutom att laget har svårt att vinna har de även otroliga problem att göra mål i powerplay. Efter sju spelade matchar har Almtuna fortfarande inte lyckats göra mål i numerärt överläge.

Västerås – Modo 3–1 (1-0,1-0,1-1)

Västerås: Jerome LeducKelsey TessierDaniel Öhrn.
Modo: Kim Rosdahl.

Vad har hänt med Modo? Laget var en av de stora favoriterna till att vinna serien efter 52 spelade omgångar. Hittills har laget dock inte fått till spelet och har bara två segrar efter de sju första matcherna.

Målskyttet var inte Modos starkaste sida i kväll då man bara lyckades få en kasse förbi juniormålvakten Jesper Myrenberg. En svit som tog stopp i kväll var Jonathan Johnsons poängsvit. Han hade noterats för ett mål eller en assist i alla de första sex matcherna men nu fick centern lämna isen poänglös för första gången den här säsongen.

Västerås hade det dock roligare och fick återigen vinna hemma i ABB Arena. Laget klättrar nu uppåt i tabellen och ligger på en fjärde plats. De har fyra segrar hittills och är det laget som har gjort näst flest mål i årets säsong. Modo har dock inte fått samma utdelning och ligger just nu utanför slutspelsplats.

Kristianstad – Södertälje 3–4 (2-3,0-1,1-0)

Kristianstad: Johan Lundgren 2, Mathias Røndbjerg.
Södertälje: Bobbo PeterssonLudwig BlomstrandNick OlesenChristopher Liljewall

Södertälje fick äntligen vara ett vinnande lag igen. Efter att ha förlorat sex av de sju inledande matcherna fick laget nu inkassera tre poäng igen efter förlusten senast mot bottenlaget Almtuna.

Matchen inleddes i ett högt tempo och bjöd på flera svängar och vändningar. Kristianstad tog ledningen men SSK kvitterade innan hemmalaget återtog ledningen. Då fick Södertälje ett straffslag som Ludwig Blomstrand förvaltade på bästa sätt. 27 sekunder innan "Hesa Fredrik" ljöd för periodpaus satte SSK:s danske stjärna Nick Olesen 3-2 för bortalaget. Olesen stod även för en assist i matchen.

Efter det lyckades SSK hålla undan även om nykomlingen lyckades skapa lite spänning i matchen genom att reducera sent. I och med segern passerar man nu Kristianstad i tabellen och lämnar det absoluta bottenträsket.

Vita Hästen – Mora 1–2 (0-1,1-0,0-1)

Vita Hästen: Filip Cruseman.
Mora: Emil BejmoJohan Persson.

Mora har kommit igång igen. Efter en mycket svag start på den allsvenska säsong har det tidigare SHL-laget nu hittat formen och vann nu sin tredje raka match.

Det var återigen Emil Beijmo som låg bakom det. Han har nu gjort tre mål på de två senaste matcherna för Mora. I kväll blev även målvakten Olof Lindbom en av hjältarna då han räddade 23 av 24 skott.

Trots segern är Mora fortfarande det laget som har gjort minst antal mål den här säsongen. De har endast lyckats få in elva puckar i nät på de sju första matcherna. Däremot är Mora även ett av de lagen som släpper in färst antal mål hittills.

AIK – Timrå 4–3 (4-1,0-0,0-2)

AIK: Johan Porsberger 3, Carl Wassenius.
Timrå: Jens LöökeAlbin LundinJonathan Dahlén.

Han hade inlett med endast ett mål på de första sex matcherna. I kväll sköt Johan Porsberger tre mål på tolv minuter.

AIK ställdes mot Timrå i vad som var en måstematch för Stockholmslaget som låg sist efter en väldigt svag start på den nya säsongen.

Då var det nyförvärvet från Leksand som klev fram och satte 1-0 till AIK redan efter en minut. Jens Lööke kvitterade dock snabbt, assisterad av Jonathan Dahlén.

20-årige Carl Wassenius gav AIK-ledningen igen innan "The Porsberger Show" fortsatte. Timrås Christoffer Jansson drog på sig en dubbelutvisning för hög klubba vilket gav AIK ett fyra minuter långt powerplay, och som man utnyttjade det.

19 sekunder in i den första utvisningen sköt Porsberger in 3-1 och dryga minuten senare hade 26-åringen fullbordat sitt hattrick. På tolv minuter gjorde han tre mål och vid varje mål assisterades han av Sam Marklund

Timrås glödheta förstakedja gjorde allt i sin makt i ett försök att vända på steken då alla tre, Lööke, Lundin, Dahlén blev målskyttar. Det hjälpte dock inte då AIK lyckades hålla emot för sin andra seger den här säsongen.

Stockholmarna lämnar nu jumbopositionen men ligger fortfarande på negativ kvalplats. Timrå har nu förlorat för första gången den här säsongen och tappar även mark i tabellen, klubben ligger nu utanför finalplatsen.