Jesper Bratts New Jersey tappade en fyramålsledning mot Winnipeg.

Devils kollaps – tappade fyramålsledning till förlust

New Jersey Devils såg länge och väl ut att gå mot en stabil seger i premiären hemma mot Winnipeg. Då föll hemmalaget ihop som ett korthus och tappade en 4–0-ledning till en strafförlust med 4–5.

New Jersey Devils har storsatsat inför den här säsongen genom värvningar som Nikita GusevP.K. Subban och Wayne Simmonds. Lägg därtill att sommarens förstaval i draften, Jack Hughes, anslutit till klubben och tränaren John Hynes har ett ganska spännande lag att ställa på isen.

I natt spelade laget sin första match för säsongen när de tog emot Winnipeg Jets på hemmais.

MÅL I DEBUTEN FÖR GUSEV

Den upphaussade ryssen Nikita Gusev fick en bra start på sin NHL-karriär, när han gav Devils ledningen i slutet av den första perioden. I den andra perioden kunde sedan hemmalaget gå ifrån till en 4–0-ledning och två säkra poäng såg ut att vara i hamn. Då kom kollapsen.

Winnipeg-backen Dmitrij Kulikov lyckades få in en reduceringspuck med elva sekunder kvar av den andra perioden och i den tredje perioden fullbordade Jets upphämtningen genom mål av Jack RoslovicMathieu Perreault och Neal Pionk

ASSISTPOÄNG FÖR BRATT

Matchen gick sedan vidare till förlängning och sedermera straffar, där Blake Wheeler blev matchhjälte för sitt Jets i den fjärde straffomgången.
– En sån här seger gör verkligen att laget kommer ihop. Man delar det här minnet tillsammans. Bara att säga att vi kom tillbaka från ett fyramålsunderläge är någonting vi kommer att kunna dela med varandra under resten av säsongen. Det här ger oss en hel del självförtroende för framtiden, säger Jets-backen Neal Pionk till nhl.com.

Jesper Bratt stod för en assist i matchen, då han spelade fram Nikita Gusev till dennes första NHL-mål i karriären. Jesper Boqvist kom inte till spel för Devils, samma gäller Winnipeg-svenskarna David Gustafsson och Carl Dahlström som även de fick följa matchen från läktaren.

Supertalangen Jack Hughes spelade lite drygt 15 minuter i matchen och lämnade isen poänglös. Han missade även en straff i straffläggningen.

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 5–4 efter straffar (1–0, 3–1, 0–3, 0–0, 0–1)
New Jersey:
Blake Coleman 2, Nikita GusevSami Vatanen
Winnipeg: Dmitrij KulikovJack RoslovicMathieu PerreaultNeal PionkBlake Wheeler (avgörande straff)