Kennedy Matchment briljerade igen för HV71.
SDHL 1

Kanadensiskans hattrickshow – ny storseger för HV71

HV71 fortsätter att visa att man är ett lag att räkna med den här säsongen. Det var toppmöte i Jönköping då SDE kom på besök men hemmalaget städade undan motståndet utan större problem och kunde vinna stort.

HV71 – SDE 7–2 (2-1,1-1,4-0)

HV71: Kennedy Marchment 3, Jessica Healey 2, Kaitlyn TougasAnna Kjellbin
SDE: Pia PrenJulie Zwarthoed

HV71 fortsätter att visa mästartakter. I kväll kom lagets sjätte trepoängare på de sju första matcherna. HV71 är ett av endast två lag som har tagit poäng i varje match än så länge, det andra är Brynäs. Nu vankades det toppmöte då tabelltrean SDE kom på besök i Jönköping.

Det var en spännande och tajt inledning på matchen då båda lagen bjöd på lagen och ledde med 2-1. Därefter tog hemmalaget över. I den andra perioden vann man skotten med hela 18-4 men var bara i ledningen med 3-2. I den sista perioden kom dock utdelningen.

På två minuter sköt HV71 tre mål och gick från en jämn 3-2-match till utklassning med 6-2. Värst av alla var Kennedy Marchment och Jessica Healey som båda sköt två mål var.

Marchment fick senare även fullborda sitt hattrick då hon satte 7-2 i tom kasse.

Göteborg – AIK 1–4 (1-2,0-1,0-1)

Göteborg: Hanna Thuvik
AIK: Erica Udén Johansson 2, Emma ErikssonSabina Küller

AIK är ett annat lag som har övertygat och överraskat hittills. Stockholmarna fick segra för fjärde gången den här säsongen och seglar upp som ny tabelltrea då de petar ner rivalen SDE.

I kvällens match mot Göteborg var det veteranen Erica Udén Johansson som visade vägen med sina två mål. Även Fanny Rask låg bakom mycket med sina tre assist.

Den finländske målvakten Meeri Räisänen var en annan segerregissör då hon räddade 29 av de 30 skott som Göteborg sköt.