Brynäs förlorade stort för andra matchen i rad.

Fortsatt tungt för Brynäs – förlorade stort mot HV71

Brynäs har det tungt i årets SHL-säsong. I förra omgången förlorade man med 6-1 mot Örebro och nu blev det en ny storförlust för Gävleklubben som nu glider farligt nära kvalplats.

Brynäs – HV71 1–4 (0-3,0-0,1-1)

BrynäsEric Norin
HV71: Linus FröbergAxel HolmströmAnthony CamaraEric Martinsson

I torsdags förlorade Brynäs med 6-1. I dag blev det en ny storförlust för Gävlelaget.

HV71 vann med 4-1 efter att ha tagit ledningen med 3-0 redan i den första perioden. Brynäs har nu fem förluster på de sju första matcherna och stannar kvar på tolfte plats då laget ligger precis ovanför Linköping som ligger näst sist.

För HV var det dock flera tilltänkta toppspelare som fick det att släppa under dagens match. Linus Fröberg värvades som en stjärna från rivalen Växjö men stod fortfarande mållös inför lördagen. Nu fick han spräcka målnollan.

Även två andra spelare som haft en tuff säsongsinledning fick näta. Axel Holmström har bänkats i flera matcher och fått sparsamt med istid, nu fick han revansch då han satte sitt andra mål i HV-tröjan. Även Anthony Camara har kommit igång. Kanadensaren har varit ett frågetecken efter att ha inlett svagt under de första matcherna.

I torsdags mot Oskarshamn noterades Camara för sitt första mål i HV71 då han fick pucken på sig och styrde in pucken i mål omedvetet. Det gav dock islossning, nu fick han göra ett "riktigt" mål och har nätat två matcher i rad. Stjärnbacken Eric Martinsson fick också spräcka sin målnolla när han pangade in 4-0 i powerplay i den tredje perioden.

HV71 tog sin tredje seger och Jönköpingslaget verkar ha fått igång målskyttet efter att ha inlett svagt. De klättrar även i tabellen och blandar sig nu in i toppen av tabellen.

Linköping – Malmö 1–2 SO (1-1,0-0,0-0,0-0,0-1)

Linköping: Max Lindroth.
Malmö: Marcus BjörkKonstantin Komarek (avgörande straff)

Det blev en väldigt tajt match i Östergötland. Lagen var i princip jämnbra genom hela matchen och det skulle krävas straffar innan en segrare kunde koras.

Bäst start fick dock Malmö. Backen Marcus Björk fick på en riktig slägga och sköt in ledningsmålet i powerplay för skåningarna. Senare i den första perioden fick LHC chansen i spel 5-mot-3, något som bottenlaget förvaltade. 23-årige Max Lindroth blev kvitteringsskytt för "Cluben".

De båda målvakterna Lars Volden i Redhawks och Jonas Gustavsson för Linköping spelade båda väldigt bra och såg till att det blev en målsnål historia. Detta tog matchen till förlängning där Malmö fick spela powerplay efter att Linköping haft för många spelare på isen. Gustavsson klev dock fram och såg till att det blev straffläggning.

Där blev det en kort historia då Linköping missade alla sina straffar och Malmö gjorde två mål genom Konstantin Komarek och Johan Olofsson.

Linköping hade inlett den nya säsongen tungt och kom från två raka förluster (0-5 mot HV71 och 1-3 mot Skellefteå). Malmös formkurva pekade dock uppåt då laget har börjat vinna matcher igen efter en svagare start.

Hemmalaget LHC är nu ny tabelljumbo trots en ny poäng på kontot. Laget har lika många poäng som Växjö men smålänningarna har bättre målskillnad.

Leksand – Växjö 1–3 (0-1,0-1,1-1)

Leksand: Patrik Zackrisson
Växjö: Erik JosefssonRoman HorákMarcus Davidsson.

Växjö fick äntligen vinna igen. Efter att ha förlorat två matcher i rad och lämnat isen med noll poäng i sex av de sju första matcherna fick Smålandslaget nu jubla för seger igen.

Kaptenen Erik Josefsson gav Lakes ledningen tidigt i den första perioden, precis som han gjorde i lagets senaste seger, då mot Oskarshamn.

I den andra perioden utökade även Växjö då Roman Horák fick sätta sitt andra mål för säsongen efter att Leksand slarvat och tappat pucken i egen zon.

Leksand började pressa på för en reducering men Viktor Fasth stod emot bra och Växjö kunde punktera matchen i den tredje perioden när Marcus Davidsson satte 0-3 i numerärt underläge.

Dalalaget fick visserligen ett tröstmål då Patrik Zackrisson reducerade i powerplay men det räckte inte till.

Efter en stark start har Leksand nu tre raka förluster i SHL. Växjö vann för andra gången den här säsongen men lämnar jumboplatsen då Linköping bara fick med sig en poäng från matchen mot Malmö. Både LHC och Växjö har nu sex poäng men Smålandslaget har bättre målskillnad och klättrar därför förbi.